עוף בפלפלים ובצל – העוף של רחליטה – מתכון באדיבות רשת סולתם
מרכיבים (6-5 מנות):
6 כרעיים
6 גמבות אדומות וצהובות חתוכות לקוביות 6 בצלים חתוכים לקוביות
3 כפות פפריקה מתוקה+ 1 כף למריחת העוף
4 כפות כמון
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1.5 כוס מים רתוחים (שיגיע לגובה העוף)
אופן ההכנה:
לסדר בתבנית בצל חתוך וגמבות שעורבב בכמון ופפריקה.
להניח מעליהם את הכרעיים
למרוח היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית פפריקה וכמון
לצקת מים רותחים בגובה הכרעיים.
לחמם תנור ל-190 מעלות בערך 40 דקות
לאחר שהמים נספגים , הרוטב סמיך, והעוף מקבל השחמה יש לכסות את התבנית, להנמיך החום ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.