מתכון לזניה גבינות באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מיוחדים מאיטליה. לזניה גבינות היא אחד המתכונים המוכרים ביותר מהמטבח האיטלקי.
מרכיבים
500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט
רוטב עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין אורגנו יבש
תערובת גבינות
100 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton
100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO
חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO
אופן הכנה
רוטב עגבניות
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.
את רוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.
תערובת גבינות
יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
הרכבת המנה
בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא
שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות.
לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, מורידים את הכיסוי
ממשיכים באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.