לזניה גבינות

מתכון לזניה גבינות באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מיוחדים מאיטליה. לזניה גבינות היא אחד המתכונים המוכרים ביותר מהמטבח האיטלקי.

לזניה גבינות טיב טעם צילום יח"צ

מרכיבים

500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט

רוטב עגבניות

400 גרם עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול

2 שיני שום

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית תבלין אורגנו יבש

תערובת גבינות

100 גרם גבינת מוצרלה

100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton

100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO

חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO  

אופן הכנה

רוטב עגבניות

לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.

את רוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.

תערובת גבינות

יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.

הרכבת המנה

בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא

שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות.

לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.

להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, מורידים את הכיסוי

ממשיכים באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.