כל מי שביקר בהולנד יכול לזהות את הדוכנים של הצ'יפס ההולנדי על פי התור הארוך ועשרות האנשים שיוצאים עם קונוסים בהם צ'יפס חם עם מיונז או רטבים אחרים. לצד החנויות, בערי החוף ובפארקים אפשר למצוא פוד טראק צ'יפס הולנדי.
לצ'יפס ההולנדי מספר שמות Frites, Dutch Fries, Patat או Vlaamse Frites אולם כולם מוגשים בתוך קונוסים מנייר, כאשר הם טובעים בתוך רטבים. בחלק מהחנויות מגישים עם הצ'יפס לצד עשרות סוגי רטבים לבחירה.
המכנה המשותף של כל דוכני הצ'יפס ההולנדי הוא טיגון תפוחי האדמה, אשר מוגשים לוהטים בתוך קונוס נייר, עם קיסם וערימות אינסופיות של רוטב, מה שהופך אותם ל-Street Food האולטימטיבי.
במדינת ישראל, בה אוהבים מאוד אוכל מטוגן, הצ'יפס ההולנדי עשה עליה כבר לפני מספר שנים וכמעט בכל עיר ניתן למצוא דוכן שמגיש את הצ'יפס כמנה עיקרית. עכשיו באשדוד הצ'יפס מגיע בגירסה ניידת. בעיר הנמל נפתח פוד טראק צ'יפס, אשר בדומה לארץ המקור, מביא לאשדוד את תפוחי האדמה מטוגנים ודגים מטוגנים, אולם הפעם עם משאית אוכל ניידת.
הפוד טראק חונה בסמוך לכניסה של מתחם ביג אשדוד ומוכר לחובבי המטוגן צ'יפס הולנדי מקורי וכיאה לעיר השוכנת לחופי הים התיכון והדגים הם חלק מרכזי בחיים העירוניים, מוגשות לצד הצ'יפס רצועות דג מצופות ומטוגנות.
בתפריט של המסעדה הניידת מגישים שני סוגי צ'יפס: צ'יפס פריך וצ'יפס בטטה, שניהם מוגשים בתוספת רטבים : קטשופ, חרדל, מיונז, צ'ילי מתוק.
כמו בגירסת המקור ההולנדית, הצ'יפס מוגש חם בתוך קונוס נייר לצד בירה מהחבית, בדיוק כמו ברחובות הולנד הרחוקה והקפואה.
מאחורי המסעדה הניידת החדשה עומדים זוג אשדודי בשם יוני ותמי, שהחליטו להביא לאשדוד טעימה מהולנד בגירסה ניידת.