יקב סגל בציר 2018 יוצא עם יינות חדשים בסדרת אשכולות שלמים. הסדרה כוללת שלושה זנים: סירה, פינו נואר וקריניאן – שלושתם מבציר 2018. בסדרת היינות עושים שימוש בטכניקה עתיקה במסגרתה שזרת האשכול לא מופרדת ממנו והענבים תוססים בשלמותם.
מדובר על שיטה בה תססו פעם יינות: בציר ידני, ללא הפרדת השזרה וללא מעיכה של הענבים. טכניקה זו עדיין נפוצה אצל חלק מהיצרנים הקטנים והמסורתיים בבורגון ובעמק הרון הצפוני. הגרגרים התוססים בשלמותם נותנים ליין אופי שונה.
בתסיסה בסדרת 'אשכולות שלמים', הגרגר נשמר שלם, ללא מעיכה, והיין שנוצר בתסיסה כמעט ולא סופח מהחרצן טאנינים ומרירות. הסיבה נעוצה בכך שהחרצן נותר מוגן תחת קליפת הענב, והוא לא בא במגע ממושך עם האלכוהול.
כתוצאה מכך, יינות אשכולות שלמים הינם לרוב בעלי טאנינים רכים ועגולים. במקביל, מבחינה ארומטית יינות אלה הינם פרחוניים ומתובלים.
סירה, סדרת 'אשכולות שלמים', יקב סגל בציר 2018
סירה מסדרת 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעמק קטן בקרית ענבים. הכרם אינו מושקה והיבול הינו נמוך במיוחד באופן טבעי. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.
היין התיישן לאחר מכן למשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים וגדלים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.
פינו נואר, סדרת 'אשכולות שלמים', יקב סגל בציר 2018
פינו נואר 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בבית נקופה בגובה של כ720 מטרים. הכרם גדל על אדמת טרה רוסה גירנית עם מרבצי סלע ועם מעט מאד אדמה. התוצאה היא כרם מרוסן ובעל יבול טבעי נמוך. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.
היין התיישן לאחר מכן במשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.
קריניאן, סדרת 'אשכולות שלמים', יקב סגל בציר 2018
קריניאן 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעין חמד בגובה של כ700 מטרים. הכרם סובב גבעה בעלת הרכב קרקע גירני עם מעט טרה רוסה. החלקה אותה בצרנו בעלת מפנה צפון מזרחי וכיוון נטיעה מזרח-מערב, אשר מקטין את החשיפה לשמש הישראלית הקופחת והתוצאה היא פרי רענן לאורך עונת ההבשלה.
הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.
היין התיישן לאחר מכן במשך שנה בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.
סדרת אשכולות שלמים כשרה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר מומלץ לכל אחד מהיינות הוא 99 שקלים