תנובה משיקה לראשונה גבינת שמנת מוקצפת נפוליאון. הגבינה החדשה פותחה במעבדות המחקר והפיתוח של תנובה והיא גבינת שמנת טבעית במרקם אוורירי במיוחד במשקל 180 גרם עם 25 אחוז שומן. ניתן לשלב אותה בכריכים, לאכול אותה עם קרקרים או ירקות. לפי נתוני סטורנקסט, היקף קטגוריית גבינות השמנת עתירות השומן (מעל 10 אחוז שומן) עמד על כ-263 מיליון שקל ב-2024 וזאת לאחר שנתיים רצופות בהן הקטגוריה צמחה בממוצע כ-15 אחוז בשנה. צמיחת הקטגוריה נובעת ממענה למגמות צרכניות כדוגמת פינוק, קולינריה, דיאטות קטוגניות ועוד. תנובה מובילה את הקטגוריה עם המותג נפוליאון שלו נתח שוק כמותי של כ-60 אחוז (נכון לשנת 2024), על פי נתוני סטורנקסט.
גבינות השמנת של נפוליאון מיוצרות במחלבות אלון תבור והרדוף בצפון בשיטת ייצור ייחודית של טפטוף, המעניקה לה את הטעם והמרקם הייחודי שלהן. הגבינות מיוצרות במגוון רחב של טעמים, בהם טעם טבעי (25 ו-16 אחוז שומן), שום-שמיר (25 ו- 16 אחוז שומן), זיתים, זעתר, עירית, פלפלים פיקנטיים ופלפל חלפיניו ,כאשר גבינת נפוליאון המוקצפת עם 25 אחוז שומן מצטרפת לסדרה.
עמרי סלע, מנהל יחידה עסקית בתנובה: "נפוליאון הוא מותג גבינות השמנת האהוב ביותר על הצרכנים עם חיבור רגשי של קהל צרכנים ותיק ונאמן. אנו ממשיכים להשקיע בו ולפתח את מגוון הטעמים והמרקמים המספקים לצרכנים חווית צריכה ייחודית וטעימה במיוחד. קטגוריית גבינות השמנת באחוזי שומן גבוהים היא מנוע צמיחה משמעותי, שכן לאורך העשור האחרון הצריכה בישראל יותר מהכפילה את עצמה. המוצרים מספקים מענה גם על הצורך בפינוק בכריך וגם משתלבים נהדר בעולם הקולינריה החלבית וסוגי תזונה שונים. פיתחנו בתנובה את גבינת השמנת האהובה של 'נפוליאון' במרקם מוקצף, שמשלבת את הטעם הנהדר של נפוליאון עם חוויית אכילה ייחודית ומפנקת".
מחיר לגבינת שמנת נפוליאון במרקם מוקצף 180 גרם לפי אתר פרייסז
המחירים נקבעים על ידי הקמעונאים ולא על ידי תנובה.