לרגל חג השבועות שבפתח תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון לארוחת החג, מתאים גם לטבעוניים של סלט ירקות עם טופו מוקפץ
מצרכים ל-6 מנות
100 גרם טופו, חתוך לרצועות
בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים
מלפפון, חתוך לריבועים
5 עגבניות שרי, פרוסות
רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות
3 פטריות פורטבלו, פרוסות
כף צנוברים קלויים
2 עלי בזיליקום, לקישוט
5 כפות שמן זית
רבע כוס טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים
אופן ההכנה
לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.
במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.
במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.
להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.
ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.
ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.