המתכון להכנת מאפה ירקות באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים לבצק
250 גר' קמח חיטה מלאה
100 מ"ל בירה
50 מ"ל שמן
5 גר' מלח
רכיבים לתערובת ירקות
150 גרם תרד קצוץ
150 גרם מנגולד קצוץ
75 גרם בצל ירוק
75 גרם כרישה קצוצה
25 גרם פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מעושנת
50 גרם צימוקים (לא חובה)
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה. ולאחר מיכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור.
מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.
בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.
מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה, שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.