מאפה ירקות

המתכון להכנת מאפה ירקות באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

מאפה ירקות ירוקים צילום Teka Studio
מאפה ירקות ירוקים צילום Teka Studio

רכיבים לבצק

250 גר' קמח חיטה מלאה

100 מ"ל בירה

50 מ"ל שמן

5 גר' מלח

רכיבים לתערובת ירקות

150 גרם תרד קצוץ

150 גרם מנגולד קצוץ

75 גרם בצל ירוק

75 גרם כרישה קצוצה

25 גרם פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

50 גרם צימוקים (לא חובה)

אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה. ולאחר מיכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור.

מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.

בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.

מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה, שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.

אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.