מרק ויאטנמי טבעוני

מתכון להכנת מרק ויאטנמי טבעוני באדיבות חברת שוקיט (Shookit) – רשת חנויות מתמחות ואתר און ליין למשלוחי פירות, ירקות

מרק ויאטנמי טבעוני צילום באדיבות שוקיט
מרק ויאטנמי טבעוני צילום באדיבות שוקיט

מרק ויאטנמי טבעוני (כ-6 מנות)

חומרים להכנת הציר

2 בצלים 

3 ענפי סלרי עם העלים

3 גזרים

ראש שום

5 ס"מ ג'ינג'ר 

גבעול למון גראס (לא חובה)

מארז פטריות שיטאקי מיובשות

תבלין מיקס עלי דפנה ופלפל אנגלי

כף מלח (להוסיף לפי הטעם) 

4 כפות רוטב סויה

4 ליטר מים

להגשה

מארז פטריות שימג'י 

חצי חבילת אטריות אורז ישרות 

מארז טופו ויילר

20 גבעולי נענע

5 גבעולי בצל ירוק

חצי צרור כוסברה

מארז נבטים סיניים

אופן ההכנה

חותכים את כל ירקות הציר לחתיכות גסות ושמים בסיר גדול ביחד עם כ-4 ליטר מים. 

מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, כ-10 גרגירי פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, וסויה.

מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כשעה, לקראת סוף הבישול- טועמים את המרק ומתקנים תיבול בהתאם. 

בינתיים מכינים את התוספות: 

מייבשים את הטופו היטב עם נייר סופג, חותכים לקוביות, ממליחים ומטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן זית עד הזהבה מכל הכיוונים, מוציאים לצלחת. 

באותה המחבת- מקפיצים את הפטריות הקפצה קלה שיתרככו מעט ומוציאים לקערה נפרדת. 

מבשלים את אטריות האורז כדקה פחות ממה שרשום על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים. 

מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים וחותכים את הבצל הירוק לפרוסות עבות, את הנבטים שוטפים היטב. 

להגשה

מסדרים בקעריות מרק רחבות קצת מכל תוספת: אטריות אורז, טופו, פטריות מוקפצות ונבטים.

מוזגים את הציר הרותח בתוך כל קערה ומסדרים מלמעלה עלי נענע, כוסברה ובצל ירוק.