שף יובל בן נריה  ישלב בתפריט מסעדת a מנה הכוללת את השמנת מהצומח פלורה

מסעדת a של שף יובל בן נריה שנפתחה בנובמבר האחרון ושחרטה על דגלה לפעול על פי עקרונות הקיימות כמו עבודה עם חקלאים מקומיים ואפס בזבוז מזון, תחל לשלב כעת בתפריטיה מנות המבוססת על מזון מן הצומח כמו שמנת מהצומח פלורה פלנט – מוצר המבוסס על חלבון עדשים מבית תאגיד המזון העולמי – Upfield אשר מופץ על ידי דיפלומט.

שוקולד קארנצ יובל בן נריה צילום גלי איתן
שוקולד קארנצ יובל בן נריה צילום גלי איתן

כחלק מדבקותו של בן נריה בעקרונות הקיימות החליט השף לשלב את Flora plant professional, קרם רב תכליתי לבישול והקצפה (31 אחוז שומן) על בסיס עדשים שפותח בטכנולוגיה מתקדמת. את קרם פלורה בחר בן נריה לשלב במנת הקינוח של מסעדת a שוקולד קראנצ' הכוללת בראוניז שוקולד מריר, מוס שוקולד אמאזאקה, קרם אפרסמון מותסס, יוזו וטוויל קקאו.

עובדה שמחזקת את המהלך של ענף המסעדנות ושל בן נריה בפרט היא שמכירות שוק תחליפי החלב בישראל צמחו בממוצע שנתי בכ-21 אחוז בין השנים 2019 ל-2021 נכון לחודש נובמבר האחרון וככל הנראה עוד יוסיף לעלות בעוד ששוק החלב מציג צמיחה במכר כספי בממוצע השנתי של כ- 0.7 אחוז בלבד.

דורין מאור, מנהלת השיווק של אפפילד בישראל: "אנחנו מודים לשף יובל בן נריה שבחר לשלב את המוצר שלנו במטבח שלו ומבחינתנו זה למעשה יריית הפתיחה בשילוב מוצרים מן הצומח ופלורה בפרט במסעדות שף נוספות בישראל. מדובר במוצר חדשני ומדהים לבישול, אפיה וכמובן הקצפה. פלורה מעניקה מרקם עשיר  ואף עולה על הביצועים של שמנת רגילה ובמקביל שומרת על הטעם האהוב והמוכר. אפפילד ישראל תמשיך להביא לצרכן הישראלי מוצרים חדשניים מהצומח, שיעניקו לו פתרון משלים והכי חשוב איכותי וטעים. אני בטוחה שלא רחוק היום שבו מוצרים מן הצומח יהיו מוצרים בסיסיים בכל מטבח של שף, מלון וביתי. יותר ויותר אנשים מחפשים פתרונות לצרוך מזון מהצומח ידידותי לסביבה ומוסרי, אנחנו פה בשבילם".

Upfield הינה חברת פוד טק בינלאומית המייצרת מוצרי מזון מהצומח שהמטה המרכזי שלה ממוקם באמסטרדם שבהולנד. בבעלות אפפילד מעל ל-100 מותגי מזון מוכרים ברחבי העולם כדוגמת ויולייף, בלובנד, מזולה ופלורה. החברה הוקמה בשנת 1871 ונמצאת בלמעלה מ-90 מדינות ו-15 מפעלים בעולם והינה מתמחה במוצרים מהצומח ובפרט בממרחים ומוצרים לאפייה ובישול.