אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים

לתזונה טבעונית יתרונות בריאותיים רבים, היא עשירה ברכיבי תזונה מזינים, נוטה לספק סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות מועילות, עשירה גם באשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמינים  ועוד. השף של רשת קפה ביגה, איתי שפיגל, מגיש  מתכון להכנת אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים – מנה בסגנון תאילנדי קלה להכנה. מקורן של אטריות אודון הוא במטבח היפני והן עשויות מקמח מלא ומוגשות, בדרך כלל, בקערת מרק.

אטריות אודון מוקפצות עם קארי קפה ביגה צילום יחסי ציבור
אטריות אודון מוקפצות עם קארי קפה ביגה צילום יחסי ציבור

רכיבים

חבילת אטריות אודון בוואקום

150 מ"ל בסיס רוטב קארי אדום (נוזל)

ליטר חלב קוקוס

30 מ"ל שמן סויה

17 גרם סוכר

פטריות שיטאקי יבשות

חופן עלי בזיליקום (לפחות 5 יח')

בצל ירוק פרוס דק

100 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ

כף מלאה בוטנים גרוסים.

להכנת הרוטב

בסיר קטן לאחד את חלב הקוקוס, הסוכר, השמן ובסיס הקארי הנוזלי לחמם תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס ולכבות.

פטריות שיטאקי – להכניס לסיר 5 יחידות פטריות שיטאקי לכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל על חום נמוך כ-20 דקות, לקרר, לסנן, לחתוך את הרגל של הפיטריה ולפרוס את השיטאקי לפרוסות דקות.

טופו – ניתן להשרות במעט רוב סויה מדולל במים או רוטב טריאקי מדולל, לסנן ולטגן קלות עד הזהבה, להיזהר שלא ישרף ויקבל טעם מריר.

את אטריות האודון רצוי לחלוט כ-20 שניות במים רותחים.