פאי עגבניות

עגבניית מגי פותחה במשך שש שנות שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן. מתכון להכנת פאי עגבניות.

פאי עגבניות וגבינות חברת הזרע שפית נועה דניס צילום אורית אלפסי
פאי עגבניות וגבינות חברת הזרע שפית נועה דניס צילום אורית אלפסי

מרכיבים

500 גרם עגבניות מגי

מעט עלי בזיליקום

400 גרם בצק עלים

200 גרם גבינת צאן מפוררת

3 ביצים + חלמון אחד

1 גביע אשל + כף פסטו

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה

לשטח 3/4 מהבצק המרודד על תבנית מלבנית (משומנת מעט) ולפזר

על הבצק את גבינת הצאן. לטרוף את הפסטו, האשל והביצים וליצוק

על הגבינה. לפזר מעל את הגבינה הצהובה.

לכסות את הגבינה, בצפיפות בפרוסות עגבניות מגי ולפזר מעל

העגבניות עלי בזיליקום קצוצים. מהבצק הנותר ליצור רצועות דקות

 (1 ס״מ) ולהניח על הפאי בצורת שתי וערב.

למרוח הרצועות בחלבון הבודד.

לאפות בערך 30 דקות בחום בינוני. (180 מעלות)