עוגת גבינה טירמיסו

רשת נעמן בשיתוף הבלוגרית מיס פטל (שרית נובק), מציעים מתכון להכנת עוגת גבינה טירמיסו

עוגת גבינה טירמיסו נעמן ומיס פטל צילום שרית נובק
עוגת גבינה טירמיסו נעמן ומיס פטל צילום שרית נובק

בסיס

200 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה מומסת

25 גרם (2 כפות) סוכר

2 כפות אספרסו

שכבת הבישקוטים

חפיסת בישקוטים

240 גרם (1 כוס) אספרסו

1 כף ברנדי / רום

מלית

500 גרם מסקרפונה

250 מ"ל שמנת להקצפה

10 גרם (1 כף) אבקת סוכר

250 גרם גבינת שמנת

1 כפית תמצית וניל

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

ציפוי

250 מ"ל שמנת להקצפה

10 גרם (1 כף) אבקת סוכר

20 גרם (2 כפות) קקאו

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ואספרסו ומערבבים היטב.

מהדקים לתחתית תבנית אפייה מתפרקת.

מכניסים להתייצבות במקרר לכ-15 דקות.

בינתיים מכינים את המילוי

מערבבים היטב ביחד מסקרפונה, גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל.

מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר.

מוסיפים מחצית מכמות השמנת לתערובת המסקרפונה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.

מרכיבים את העוגה

יוצקים שליש מהתערובת על הבסיס ומיישרים.

מערבבים אספרסו עם רום / ברנדי, טובלים מחצית מהבישקוטים ומסדרים מעל לשכבת הגבינה.

מכסים את הבישקוטים במחצית מתערובת הגבינה שנותרה ומיישרים.

חוזרים על הפעולה – מסדרים מעל בישקוטים טבולים באספרסו ומעל את שארית תערובת הגבינה.  

מכסים מעל בקצפת שנותרה ומפזרים מלמעלה קקאו.

מכניסים להתייצבות במקרר לכ-4 שעות.