הפרויקט הקולינרי This is Me של חברת Ontopo, בשיתוף מותג הרום היוקרתי Zacapa וחברת דיינרס קלאב יחד עם שפים ישראליים, מציע סדרת של ארוחת טעימות עם שפים מובילים שיציגו מנות מכל התחנות החשובות בחייהם, בליווי תפריט קוקטיילים מבוססי Zacapa בין התאריכים 5-22 בדצמבר 2021
לכל שף ושפית יש סיפור ודרך. מסע אישי שהביא אותו ואותה להיות מי שהם כיום. יש להם נקודות משמעותיות בחיים שגרמו להם להיכנס למטבח, להבין שזו דרך החיים שהם רוצים, לבחור לצעוד בדרך המפרכת הזו, ולהפוך לשפים הטובים בישראל.
פרויקט This Is Me מבקש מהשפים לספר את הסיפור האישי שלהם, דרך האוכל. בין אם זו מנה משמעותית מבית ההורים, מנה שבישלו בסטאז' מעבר לים, מנה שהיא מחווה לשף אהוב שהשפיע על יצירתם או המנה שמבחינתו/ה היא העתיד. הסיפור האישי יועבר בתפריט מיוחד, הכולל שיחה עם השפים עצמם וכן כולל טעימות וקוקטיילים של מותג הרום פרמיום Zacapa מבית IBBLS.
את פרויקט This is Meמובילה אפרת אנזל, יזמית ויועצת קולינרית, שביחד עם השפים והשפיות המובילים והמובילות בישראל, זיקקה את הרגעים הקולינריים המשמעותיים של חייהם. יחד הם בנו תפריטים המבטאים את התחנות המשמעותיות בדרכם המקצועית והאישית.
השפים המשתתפים בפרויקט "This is Me" ושיגישו ארוחה של מסע אישי בחייהם הם: דיוויד פרנקל (פרונטו), ניר צוק (שיארח בביתו ביפו), ארז קומרובסקי יחד עם מאיה דרין (שיארחו במתת), אורי נבון (שף ובעלים של קבוצת מחניודה), אביבית פריאל (אוזריה), אוראל קמחי (פופינה) ומוטי טיטמן (מלגו ומלבר).
בין המנות שיוגשו במסגרת הפרויקט
השפית אביבית פריאל תגיש פילה דג ים על עלים ירוקים וחמאת לימון – שחזור של מנה מתוך הביקורת המהללת של מבקר המסעדות הקשוח דניאל רוגוב, שבמילותיו המרגשות הפנה זרקור לשפית הצעירה (אביבית פריאל), אי שם בשנות התשעים.
השף דיויד פרנקל שיגיש, בין השאר, לחם שיפון, טרטר בקר וגרגר נחלים- מנת השראה למסעדת נומה, המסעדה הטובה בעולם, בה עשה סטאז' לאורך מספר חודשים.
שף אוראל קמחי יגיש מנת טרטר טלה על איולי לימוני, חלמון כבוש ופרחי בוראז', תחת הכותרת "טלאים ופרחים"– שני הדברים שגידלה המשפחה במשק החקלאי בילדותו בכפר נחמיה. בהמשך הארוחה יגיש גרסא עדכנית למנה שזיכתה אותו במקום הראשון בתחרות השף הצעיר – פילה בר ים מאודה ורביולי חציל מעושן.
שף ניר צוק יפתח את הארוחה בקרפ פטריות שחורות- מנת מחווה לבית הקפה בקרית מלאכי בו עשה את צעדיו הראשונים כטבח. כמו כן יגיש בין היתר גם אוסובוקו ביין לבן מחווה לאחת המנות האהובות ממסעדת קורדיליה.
שף מוטי טיטמן יגיש, בין היתר, לקרדה טורקית עם זרעי עגבנית מגי ,לימון כבוש, ראשד ולחם שרוף על גריל פחמים, במנה שמבקשת להגיד תודה לאחד המנטורים החשובים של חייו, רפי כהן, עם מחווה למנה המיתולוגית של מסעדת רפאל. כל הלחמים בארוחה יהיו מעשה ידיו, ויחשפו את הצד הלא מוכר של השף, שבתקופה שבה חי בניו יורק למד והתמחה באפיית לחמים
Zacapa הוא רום פרמיום המיוצר בגואטמלה ומוכר על ידי העולם כאחד מ-100 מותגי היוקרה היקרים בעולם. Zacapa מיוצר באזור הכפרי של גואטמלה, תחת הרים נישאים והרי געש פעילים, בגובה 2,300 מטר מעל פני הים וזהו אחד מבתי היישון הגבוהים ביותר בעולם המכונה "the house above the clouds".
המרכיב העיקרי ממנו מיוצר הוא דבש קני סוכר בתולי אשר בשילוב עם התהליך היישון הייחודי מתקבל רום בעל טעם מובהק וייחודי. על כל זה מנצחת לורנה ואסקז המאסטר בלנדר של רום Zacapa בשנים האחרונות. כל הארוחות בפרויקט יוגשו לצד תפריט קוקטיילים המבוססים על המותג.
איך זה עובד? הזמנות לארוחות השף מתבצעות ברכישה מראש דרך אתר או אפליקציית ontopo החל מה-26.11. הסועדים יקבלו תפריט טעימות, שיחה עם השף המארח ודרינקים המבוססים על רום של זקאפה.