במסגרת אירועי TERRAOLIVO , תתקיים בין 10-11 ביוני (ימים ראשון- שני), וועידה מדעית בינלאומית – "מהפכת שמן הזית – איכות, קולינריה ובריאות", בניהולו המקצועי של דר' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, האוניברסיטה העברית
בוועידה ידונו נושאים המהווים את חזית המחקר ומציגים את המהפכה התעשייתית, השיווקית והבריאותית של שמן הזית. ימים ראשון- שני, 10-11 ביוני, 2012, במלון המכביה רמת גן. בנוסף , תתקיים זו השנה השלישית ברציפות תחרות שמן הזית הבינלאומית, בהשתתפות כ- 350 שמני זית מרחבי העולם.
למעלה מ-30 מרצים, מתוכם 5 בעלי שם עולמי, ינחו, ירצו וישתתפו בוועידה שתעסוק בנושאים מרכזיים של ההשפעות הבריאותיות הספציפיות של שמן זית, השימושים הרבים של שמן זית במזון, טעמים לצד אספקטים הקשורים בשמן זית ומיתוג, בזנים בנוסף, הוועידה תכלול השנה הרצאות של השף קונדיטור מיקי שמו ושל השף צחי בוקשתתר, שיתמקדו בשימוש הנכון בשמן זית ובתרומה הקולינרית הייחודית של שמנים נבחרים. בוקששתר ושמו אף ידגימו טכניקות בישול שונות בשמן זית. כמו כן, במסגרת הוועידה יתקיימו סדנאות מקצועיות להערכה חושית של מיטב שמני זית בדרגת כתית מעולה. הסדנאות יתנהלו בקבוצות קטנות ויונחו ע"י צוות השופטים המקצועי שהגיע במיוחד לשפוט בתחרות.
הועידה מיועדת לקהל המקצועי: חוקרים, מגדלים, משווקים, קניינים של רשתות שיווק, תזונאים ודיאטנים, שפים ומסעדנים, עיתונאי מזון וכן לקהל הרחב.
נשיא הכנס: פרופסור שמעון לביא
יו"ר: דר' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה,האוניברסיטה העברית
הועידה תתקיים בשפה העברית, למעט הרצאות האורחים מחו"ל (תרגום יעמוד לרשות המשתתפים).
הקהל המקצועי וכן הקהל הרחב מוזמנים להשתתף בוועידה כולה או בחלקים ממנה:
השתתפות בשני ימי הוועידה: 340 שקל.
השתתפות באחד מימי הוועידה 200 שקל
עדויות ארכיאולוגיות מלמדות על ביות עץ הזית וייצור שמן זית במזרח התיכון לפני ארבעת אלפים וחמש מאות שנים ואולי אף קודם. לאורך ההיסטוריה שימש שמן הזית כסמל לאיכות של מלוכה, ומשקלו נמדד בזהב. עד היום מהוה תו האיכות הזה את נשמתה של תעשיית שמן הזית מהכרם ועד לבקבוק. שיטות חקלאיות חדישות, ובכללן מסיק ממוכן ומהיר, כרמי זיתים צפופים ומושקים המייצרים כמויות גבוהות יותר של פרי ליחידת שטח, בתי בד חדישים וחומרי אריזה חדשים, כולם בסביבה משתנה, המריצו וקידמו את תעשיית שמן הזית. היום עומד שמן הזית במרכזה של מהפיכה המשלבת מחקר אקדמי, תפישות חדשות כמו למשל תזונה מונעת מחלות, וחדירה מהירה לשווקים חדשים.
חיים גן – איש הענבים (מיוזמי ומארגני התחרות): "בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים תרבותיים בהרגלי צריכת המזון ולמעבר לצריכת מזון בריא. אם בעבר, במדינות קרות צרכו שמנים מן החי כגון חמאה ובמדינות חמות צרכו שמן זית ושמנים מהצומח; כעת, בהשפעת הגלובליזציה, ישנה עלייה דרמטית בצריכת שמן זית בכל העולם, גם במדינות ששמן הזית לא היה חלק מהתפריט הרגיל כגון – הודו, דרום אמריקה, אוסטרליה, צפון אמריקה ועוד – זוהי מגמה כלל עולמית."
בין נותני החסות לוועידה: ענף הזית במועצת הצמחים , IOC- ארגון השמן הבינלאומי, יד מרדכי, משק אחיה, שמן זית ארץ גשור, שמן זית אליעד, שמן זית פרג, עץ השדה, אנשי הזית, שמן שחם, חברת יגודה , אתר זאפ-REST , ובשיתוף משרד החוץ
לפרטים ולהרשמה המדעית לוועידת שמן הזית הבינלאומית: www.grape-man.com/terraolivo
איש הענבים 03-5180533
הפקת האירוע: איש הענבים
צילום: אילן לוי
{loadposition google02}