פסטיבל "טעם כנרת"- פסטיבל האוכל האזורי של הכנרת מציין את שנתו השביעית והופך לאחד מאירועי האוכל המעניינים בישראל
הפסטיבל, אשר יתקיים במהלך חנוכה, בתאריכים 21-31 בדצמבר 2011, נערך ביוזמת עמותת התיירות עמק הירדן וסובב כנרת- מוא"ז עמק הירדן ומטרתו להביא למודעות את ההיצע הקולינרי והתרבותי המגוון ובעיקר היצירתי שיש לאזור להציע. השנה ניתן בפסטיבל דגש מיוחד על שילוב של טעמי העמק וחומרי הגלם המאפיינים אותו כמו בננות, תמרים ודגים עם פרשנות ונגיעות בינלאומיות של הבשלנים והשפים המקומיים, מה שיצר אירוע מעניין המבוסס על שלל ארוחות במסעדות ובבתי הקפה באזור, לצד אירועים נוספים כמו סדנאות, שוק פתוח, מפגש עם שפים, בישול בטבע ועוד מגוון פעילויות מיוחדות לכל המשפחה ברוח חג החנוכה.
{loadposition google03}
* בקפה ראשונים שבדגניה א', תתקיים ארוחת חלוצים מיוחדת בניחוח רוסי-נוסטלגי ומופע מרגש "הביתה" של צמד היוצרים אסף ענברי ואריאל הורוביץ.
* במסעדת "תכלת" בבית גבריאל, השף רן שגיא יארח את השר והח"כ לשעבר אברהם כ"ץ-עוז, שהוא גם בשלן חובב. בהמשך יתקיים ערב שירה בציבור עם שרהל'ה שרון.
* במרינדו בנמל שבעין גב, השף המקומי גיא בן שמחון יארח את השף אסף גרניט ממסעדת "מחניודה" שבירושלים ויחד יבשלו ארוחת שפים על רקע הכנרת.
* ב"תמר בכפר" שבכנרת המושבה, יתקיים ערב של טעימות יין וגבינות והכרות עם סדרת היינות החדשה "עלמה" מיקב דלתון. בחצר מסעדת מרינדו שבקיבוץ עין גב תתקיים אליפות "מלך הפויקה" ה-3, בהנחיית כוכבי הרדיו סלוצקי ודומינגז, על רקע ראנצ' אמריקאי ססגוני ומוזיקה מקפיצה.
* באלומות ואשדות יעקב מאוחד, יתקיימו מפגשים עם בשלנים ביתיים ומאכלי החג, תוך הכרות עם היישובים המקומיים.
* ב"מתוקאיה" שבבית זרע, המתמחה בעיצוב מבצק סוכר, תתקיים סדנת קסמים מטריפה עם אייל רובינשטיין ולאחר מכן הדלקת נרות חגיגית.
* ב"תמרים פלוס" שבקיבוץ כנרת, תתקיים חגיגה מתוקה הכוללת מזרקת סילאן בשילוב פירות העמק מהם יוכנו שיפודים.
* ב"עוגתה" שבקיבוץ כנרת, תתקיים סעודה איטלקית חגיגית ובמהלך כל ימי הפסטיבל ייערכו סדנאות למילוי דונאטס לכל המשפחה.
* בנמל עין גב תתקיים הפלגת טעימות על ספינה בלב הכנרת עם שפע פעילויות לילדים ואפשרות להצטרף למסע דיג באגם ובמסעדת הדגים יוגש תפריט דגים מיוחד.
* ב"בית בנדל" שבצומת צמח, ייערך ערב ריקודי עם באנרגיות סוערות עם ירון כרמל בליווי יין וספינג' מרוקאי אותנטי.
* בספרייה האזורית שבמכללת עמק הירדן, התיאטרון המוסיקלי "מנגינות ואגדות" יציג שעת סיפור המבוסס על סיפורה הידוע של מרים רות "שבעה שודדים, שבעה פיהוקים וזקנה קטנה אחת".
* במסעדת "רוברג" בלבנים, השף אילן רוברג יארח את השף יוסוף חנא ממסעדת "קצה נחל" לארוחת טעימות בשילוב נשף חנוכה מוסיקלי מרגש עם עמותת "המוסיקאים של מחר".
* ב"צל תמר" שבאשדות יעקב יתקיים משתה ספרדי אמיתי.
* ב"עז עיז" שבנחמיה, תתקיים סדנת גיבון מעשירה למבוגרים.
* ב"תמר בכפר" שבכנרת המושבה, יגלו את רזי הבירה של מבשלת "בזלת הגולן" בליווי נשנושים.
* ב"מתוקאיה" שבבית זרע תתקיים סדנת עיצוב קאפקייקס לכל המשפחה.
* בקיבוץ חוקוק, ייערך שוק אקולוגי אל מול נופי הכנרת שיציע אוכל צמחוני משובח, מנות סושי, אוכל ויאטנמי והודי ופינוקים תוצרת העמק.
* במסעדת "רוטנברג" שבגשר הישנה יציינו את תחילת השנה האזרחית בארוחת טעימות עם יינות משובחים.
* בנוסף, יתקיימו מגוון סדנאות ופעילות המתאימות לכל המשפחה במהלך כל ימי הפסטיבל גם בנחלה בטבע, גליתא, אגדת לחם בגשר הישנה, שייט על הכנרת, טיולי ג'יפים, סיורים וחוויות נוספות.
פסטיבל "טעם כנרת" השביעי, 21-31 בדצמבר 2011
לפרטים מלאים: www.kinneret.info / 04-6752727
נספח אירועים ופעילויות בפסטיבל "טעם כנרת" 2011
21.12.11
"הביתה"– ארוחת חלוצים מיוחדת במינה בניחוח רוסי נוסטלגי, ולאחריה- המופע המרגש "הביתה" של אסף ענברי ואריאל הורוביץ, החושף במילים, בשירים ובנגינה את מקורות ההשראה, הסיפורים ונופי ילדותם של צמד היוצרים המקוריים.
המקום: קפה ראשונים, דגניה א' (20:30, 19:00).
22.12.11
השיר שבסיר – השף רן שגיא מארח את השר וחבר הכנסת לשעבר אברהם כ"ץ-עוז. התוצאה: ארוחה מפתיעה ויצירתית במיוחד. בהמשך יתקיים ערב שירה בציבור עם שרה'לה שרון, ובמהלך הפסטיבל תוצג תערוכת ציורים של כ"ץ-עוז.
המקום: מסעדת תכלת, בית גבריאל (19:00, 21:00).
יצירה משותפת על המזח – גיא בן-שמחון, שף מסעדת מרינדו בנמל, מארח את השף אסף גרניט ממסעדת מחניודה בירושלים. יחדיו הם ייצרו על רקע הכנרת ארוחת שפים שניחוחות של שוק ססגוני ונמל ציורי מרכיבים אותה. כחלק מאירועי פסטיבל טעם כנרת, יארח שף גיא בן שמחון, במסעדת "מרינדו בנמל" את השף אסף גרניט ממסעדת "מחניודה" הירושלמית. יחדיו הם ייצרו על רקע הכנרת הנושקת למזח, ארוחת שפים בה יעבור מוטיב השוק, על רבדיו השונים, בכל טעם ובכל מנה. הנמל הציורי והמסעדה הבשרית הכשרה, מזמינים לטעום את טעמי השוק הססגוניים והמקוריים והיצירה הקולינרית המשותפת, בחוויה שכולה הפתעה קולינרית בלתי נשכחת.
בין המנות שיוגשו בארוחה:
אספרסו מרק ירקות כתומים, ריזוטו עם ראגו של פטריות מטורפות וכמהין, בורקס פינוקים מלא דברים טובים, חמשוקה עם קבב מפורק ויאללה לנגב, שים לי בפיתה מנה יפה "שקדי עגל" עם חמוצים, תבשיל כתף טלה אין דברים כאלה עם מח עצם.
ולקינוח: הרעלת שוקולד- המון שוקולד במגוון מרקמים וטקסטורות
עלות הארוחה לסועד: 189 שקל כולל ארבעה סוגי יין, שילוו את הארוחה כולה.
הארוחה פתוחה לקהל הרחב.
מספר המקומות מוגבל. יש להזמין מקום מראש.
מסעדת "מרינדו בנמל" הינה מסעדת בשרים כשרה הממוקמת על שפת הכנרת בנמל עין-גב. אורחי המסעדה מוזמנים ליהנות מתפריט בשרים עשיר ואיכותי לצד תוספות מקוריות, תיבולים מרעננים, סלטים טריים ומבחר יינות גליליים ובירות בוטיק.
המסעדה פתוחה בימים ראשון-חמישי: מ- 12:00 ועד אחרון הסועדים.
ימי שישי – משעה 12:00 עד שעה לפני כניסת שבת.
שבת סגור.
לפרטים נוספים: "מרינדו בנמל"- בקיבוץ עין גב – 04-6658037, www.marinado.co.il
המקום: מרינדו בנמל, עין גב (20:00).
שלוש עלמות משכרות – הייננית נעמה סורקין מיקב דלתון מציגה את סדרת היינות הנועזת והחדשנית "עלמה", בערב של טעימת יינות וגבינות מובחרות. המקום: תמר בכפר, כנרת המושבה (20:00).
23.12.11
שובו של מלך הפויקה – תחרות מלך הפויקה ה-3 בהנחיית כוכבי הרדיו סלוצקי ודומינגז. והכל על רקע ראנצ' אמריקאי ססגוני, מוזיקה סוחפת ותחרויות שונות ומשונות. המקום: מרינדו, עין גב (10:00-14:00).
24.12.11
בתים פתוחים לחג – מפגש עם בשלנים ביתיים באלומות ואשדות יעקב מאוחד, לצד הכרות בלתי אמצעית עם היישובים בחבל ארץ מרתק זה. צפו למטעמים האופייניים למאכלי החג המסורתיים.
25.12.11
החומר, הרוח, וערב איטלקי– סעודה חגיגית כמיטב המסורת הקולינרית האיטלקית. במשך כל ימי הפסטיבל ייערכו סדנאות מילוי דונאטס, במיוחד לילדים. המקום: עוגתה, קיבוץ כנרת (18:00).
ניסים, נפלאות, טעמים וצבעים – סדנת קסמים מטריפה עם אייל רובינשטיין שתיערך במתוקאיה- מקום מקסים המתמחה בעיצוב מבצק סוכר ושאר מטעמים. לאחר הסדנה – הדלקת נרות חגיגית.האירוע ללא תשלום. ביום זה יסתיימו סדנאות הילדים בשעה 14:00.המקום: מתוקאיה, בית זרע (17:00).
26.12.11
טעמים על הסיפון והפתעות נוספות –מסעדת הדגים של עין גב,הפלגת טעימות בלתי נשכחת על ספינה בלב הכנרת. כמו כן, מוצע שפע של פעילויות לילדים וגם אפשרות להצטרף למסע דיג באגם. המקום: נמל עין גב.
ריקודים בכל הטעמים ומכל העולמות – ערב ריקודי עם גדוש באנרגיות סוערות עם ירון כרמל, בליווי יין וספינג' מרוקאי אותנטי. המקום: בית בנדל, צומת צמח.
שודדים, פיהוקים וזקנה קטנה בספרייה – התיאטרון המוסיקלי "מנגינות ואגדות" מציג שעת סיפור המבוססת על סיפורה הידוע של סופרת הילדים מרים רות "שבעה שודדים, שבעה פיהוקים וזקנה קטנה אחת".
המקום: הספרייה האזורית עמק הירדן במכללת עמק הירדן (17.30).
27.12.11
מוזיקת גורמה – שף אילן רוברג מארח את שף יוסוף חנא ממסעדת קצה הנחל לארוחת טעימות, בשילוב נשף חנוכה מוסיקלי עם עמותת "המוסיקאים של מחר". ההכנסות יוקדשו לפעילות העמותה. המקום: רוברג, לבנים (20:00)..
28.12.11
מי הכין את הגבינה שלי? סדנת גיבון מעשירה וחווייתית במיוחד למבוגרים. את הגבינה שמכינים לוקחים בגאווה הביתה.
המקום: עז עיז, מנחמיה (20:00).
29.12.11
משתה ספרדי – מיזוג מושלם בין שיק ספרדי טוטאלי למשתה רב-משתתפים – חגיגה קולינרית ומוזיקלית סוחפת עד שכרון חושים. המקום: צל תמר, אשדות יעקב. (החל מהשעה 19:00)
סודות הבירה – סמדר מעוז מ"מבשלת הגולן" חושפת את רזי הבירה הטרייה, בעת שטעימות בירה ונשנושי נקניקיות וצ'וריסוס יחממו את הלב והנשמה. המקום: תמר בכפר, כנרת המושבה (20:00).
עוגה עולמית – בניחוחות בינלאומיים תציין מתוקאיה את חג החנוכה, את סיום השנה האזרחית ואת הכריסמס בסדנת הורים וילדים שתוקדש לעיצוב קאפקייקס (עוגה אישית קטנה)– חוויה רב-תרבותית מתוקה בהחלט.המקום: מתוקאיה, בית זרע (17:00).
30.12.11
מזרקה של טעמים – חגיגה מקורית, מתוקה ובריאה הכוללת מזרקת סילאן בשילוב פירות העמק – תמרים, בננות, פירות הדר, תותים ותפוחים, שמהם יוכנו שיפודי פירות טבולים בסילאן. המקום: תמרים פלוס, קיבוץ כנרת (10:00-13:00).
משוק וחוקוק יוצא שוקוק – שוק אקולוגי הנערך אל מול נופי הכנרת ומציע אוכל צמחוני משובח, מנות סושי, אוכל ויאטנמי והודי, גלידות בננה ומנגו מהעמק, המון פינוקים טעימים, ואפילו מופע ליצנות אינטראקטיבי. המקום: קיבוץ חוקוק.
31.12.11
פיוז'ן עולמי – לציון ראש השנה האזרחית תוגש ארוחת טעימות עם יינות משובחים ושאר הפתעות – דרך מצוינת להתחיל את שנת 2012. המקום: רוטנברג, גשר הישנה.
על הדרך – סדנאות ופעילויות נוספות במהלך כל ימי הפסטיבל :
דרוזית אותנטית – סדנאות אפיית פיתות דרוזיות, מלאכת רקמה, קליעת מגשי קש ועוד (נחלה בטבע, צומת נחל צלמון).
ממלכת המתיקות – הדלקת נרות חגיגית, הרמת כוסית שוקולד וסדנת חנוכה מיוחדת להכנת חנוכיות וסביבונים משוקולד ומעות חנוכה מתוקים (גליתא, דגניה ב').
לגעת בחומר, לגעת ברוח– כולם יכולים להיות קונדיטורים ליום אחד, גם הקטנים: סדנת מילוי וציפוי דונאטס כיד הדמיון הטובה (עוגתה, קיבוץ כנרת).
ללוש סביבון – סדנאות מדליקות לכל המשפחה שבהן יוכנו מבצק סוכר סביבונים, נרות, כד שמן או חנוכייה מעוטרת (מתוקאיה, בית זרע).
מעדנים ועזים – במיוחד לילדים: סדנאות להכנת מעדן מגבינת עיזים וכדורי גבינה בציפויים, ואפילו עוגה אישית (עז עיז, מנחמיה).
אפייה אישית – סדנה לאפיית פוקאצ'ות מתוקות עם סילאן ופירות יבשים, עגבניות מנומרות ועלי ריחן אורגני (אגדת לחם, גשר הישנה).
להפליג, לדוג, ליצור, לטייל – שפע של פעילויות לילדים: מסע דיג באגם, נגריה קטנה ומטריפה וסיור רכבת ברחבי ענפי הקיבוץ. (נמל עין גב).
פלייסמטים וסינרים– סדנאות הדפס לילדים ולהורים: בוחרים דוגמאות וצבעים ובעזרת הדרכה מקבלים מוצר מוגמר אישי וייחודי (הסדנא לטקסטיל, אשדות יעקב מאוחד).
טיולים וטעמים – אירועים הכוללים טיול בעקבות ניסים וסיפורי גבורה ברמת הגולן, הדלקת נרות, הפעלות לילדים וארוחה כיד המלך. (מרינדו בנמל, עין גב).
לפרטים מלאים על כל הפעילויות: www.kinneret.info / 04-6752727
בתמונה: מסעדת מרינדו צילום: אפרת קנר
{loadposition google02}