בצל ממולא חמוץ מתוק

מתכון להכנת בצל ממולא חמוץ מתוק מהמטבח הבלקני באדיבות השף גיל אבירם והמותג סולתם.

בצל ממולא חמוץ מתוק צילום גיל אבירם
בצל ממולא חמוץ מתוק צילום גיל אבירם

הכנה ראשונית של הבצל

לוקחים 6 בצלים עם קליפה וחורצים אותם לאורך עד האמצע.

מרתיחים את הבצלים המחורצים למשך 10- 15 דקות.

לאחר מכן מוצאים ומפרקים את השכבות בזהירות.

מצרכים למלית

1 כוס אורז לבן שטוף ולא מבושל

1 עגבניה קצוצה דק

1 בצל לבן קצוץ ומטוגן

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מצרכים לרוטב

2 כוסות מים

2 כפות סילאן

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר גדושות

מיץ משני לימונים.

אופן ההכנה

לוקחים חתיכת בצל בגודל של כף לערך.

ממלאים בכפית מהמילוי.

מהדקים היטב ומסדרים בתבנית זה לצד זה.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מורחים את הבצלים הממלואים בשכבה של סילאן ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שהבצלים חרוכים מעט.

מכינים את הרוטב בקערה ומערבבים היטב.

יוצקים מעל הבצלים את הרוטב עד לכיסוי.

מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה.

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il