מתכון להכנת גספצ'ו תותים עם טוסט פריך באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
רכיבים עבור הגספאצ'ו
600 גרם עגבניות
400 גרם תותים
40 גרם לחם
10 גרם חומץ שרי
מלח
פלפל שחור
220 מ"ל שמן זית
רכיבים לטוסט
1 בצק עלים
אנשובי בשמן
עגבניות שרי
בזיליקום טרי
שמיר
רכיבים לשמן הבזיליקום
בזיליקום טרי
שמן זית
הוראות הכנה לגספאצ'ו
צורבים, קולפים וחותכים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים.
מערבבים אותם עם תותים, לחם, מלח, חומץ ופלפל שחור תוך כדי הוספת שמן זית כדי לחלב את הגספאצ'ו.
מסננים ונותנים לו לנוח במקרר.
הוראות הכנה לטוסט
חותכים את בצק העלים לחתיכות מלבניות וצולים בתנור בין שני ניירות אפייה ותבנית אפייה נוספת מעל, בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות.
מבשלים את עגבניות השרי במקביל בתבנית אפייה עם שמן זית ומלח.
הוראות הכנה לשמן הבזיליקום
צורבים את הבזיליקום במים רותחים למשך 5 שניות, מצננים אותו במים קרים עם מעט קרח ולאחר מכן מערבבים את העלים בשמן עד שהוא הופך לירוק.
מגישים את הגספאצ'ו בקערה, שמים מעל את הטוסט ומקשטים בעגבניות השרי, שני אנשובי מגולגלים וקצת עלי בזיליקום ושמיר. לבסוף, יוצקים מעט שמן בזיליקום על הגספאצ'ו.