מתכון להכנת סינטה רוסיני המשלב בין נתח של סינטה לכבד אווז. בגירסה המתאימה לפסח מחליפים את הלחם בחלופה הכשרה. המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים לסינטה
480 גרם סטייק סינטה עגל
שמן זית
4 פרוסות לחם כשר לפסח
4 פרוסות כבד אווז
מלח אטלנטי
רכיבים לטופינג
8 בצלצלי שאלוט
180 גרם פטריות
רכיבים לרוטב
160 מ"ל יין אדום
200 מ"ל ציר בקר
10 גרם עמילן תירס
50 מ"ל מים
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת הטופינג: מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקלופים ומבשלים עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים כחמש דקות נוספות. מסירים מהאש לצינון
לרוטב: יוצקים את היין לאותה המחבת בה בושל הטופינג (לספיגת הטעם גם ברוטב) ומצמצמים על אש קטנה. יוצקים את הציר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש בינונית-נמוכה. אם הרוטב לא סמיך מספיק, ניתן להוסיף מעט עמילן תירס מומס במים לתערובת ולהמשיך לבחוש עד להסמכה.
לסינטה רוסיני: פורסים את נתח הסינטה למדליונים ומברישים בשמן זית. צולים בגריל עד לקבלת מידת עשייה מדיום. כשצריך להפוך את המדליונים, מניחים פרוסת כבד אווז על החלק העליון של כל מדליון ומבשלים עוד שלוש דקות, או עד שהכבד מזהיב.
צלחות: מניחים את המדליונים על מדליון לחם כשר קלוי, זורים מלח אטלנטי, את הרוטב ומעל הכול את טופינג בצלי השאלוט והפטריות.