בהייטק מעדיפים סושי ונודלס, בתעשיה מעוניינים בשניצל וצ'יפס, ולמרות המגוון שמציעים בחדרי האוכל, העובד הישראלי הממוצע עדיין שומר אמונים לעוף ולתפו"א כך עולה מסקר שערכה חברת 'שפע', המספקת שירותי הסעדה למקומות תעסוקה, בקרב 6,000
סועדים
על פי הסקר שערכה חברת שפע, שבדקה את העדפותיו הקולינריות של העובד הישראלי, נמצא כי העוף היא המנה הפופולארית ביותר בקרב העובדים, פחמימות למיניהן, הן התוספת המועדפת עליו – בעיקר תפו"א, פסטה ואורז, והקינוח המנצח הוא פירות העונה או עוגות מוס.
עוד נמצא, כי העובד הישראלי צורך לא פחות מ- 5 ק"ג של פחמימות לחודש. כלומר, כ-250 גרם פחמימות בהן אורז, תפו"א ופסטה ולא פחות מ-350 גרם צ'יפס בארוחה, (כ-1.4 ק"ג לאדם בחודש) בימים בהם מוגשת מנת צ'יפס. בשני המקומות האחרונים מדורגים מנת הדגים (כ-10 אחוז) והמנה הצמחונית (כ-4 אחוז).
"למרות שטרנד הבריאות לא פסח גם על חדרי האוכל במקומות העבודה, המציעים היום לעובדים קינואה, חיטה, מזונות דלי שומן ומאכלים המבוססים על דגנים מלאים, בסופו של דבר העובד הישראלי הממוצע עדיין שומר אמונים לעוף, לצ'יפס לחומוס ולסלט הירקות הבסיסי", אומר אלון לוי, סמנכ"ל השיווק של שפע מקבוצת סודקסו.
הסקר בדק גם את ההבדלים בין הרגלי האכילה של עובדי ההיי טק למול עובדי התעשייה ומצא כי בהיי טק אוכלים בריא יותר כלומר צורכים יותר פירות וירקות, מעדיפים בשר רזה, ומקפידים על מנות מופחתות שומן ומוצרים מחיטה מלאה. מאידך, עובדי התעשייה, שעבודתם בעיקרה הינה פיזית וזקוקים ליותר אנרגיה, מעדיפים בעיקר פחמימות משביעות.
ההעדפות של עובדי ההיי טק
על פי הנתונים, כ-30 אחוז מעובדי ההיי טק מעדיפים מנות שף שנעשות לנגד עיניהם, בהן טאפסים, נודלס, סושי, טורטיות ועוד. 21 אחוז מעדיפים חזה עוף צלוי, כ-14 אחוז מעוניינים בצלי בקר או בכרעיים של עוף. בשניצל מתעניינים כ-9 אחוז בלבד, 7 אחוז מקרב העובדים יעדיפו דגים ורק 4 אחוז מכלל העובדים מתעניינים במנה צמחונית. בגזרת התוספות, במקום הראשון בקרב עובדי ההיי טק מככב תפוח אודמה אפוי, מייד אחריו אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה, במקום השלישי קוסקוס, ואחרונה חביבה קינואה וירקות כתומים.
ההעדפות של עובדי התעשייה והייצור
בקרב עובדי התעשייה והייצור, 32 אחוז מעדיפים מנה עיקרית של כרעיים של עוף, 25 אחוז מעדיפים מנות בגריל, 20 אחוז בוחרים בסטייק בקר, 16 אחוז בוחרים בשניצל, 16 אחוז בצלי בקר או בקציצות ברוטב ובמקום האחרון מנת הדגים עם 13 אחוז. ממש כמו בהיי טק, גם עובדי התעשייה והייצור מעדיפים תפוח אדמה כתוספת. במקום השני והמכובד נמצא הצ'יפס, אחר כך פסטה ובמקום האחרון קוסקוס או פירה.
ומה באשר למנה אחרונה ?
גם בהיי טק וגם בתעשייה מעדיפים לקנח בפירות העונה או בעוגות מוס. בהיי טק יתפנקו גם על פנקייקים וקינוחי גורמה של קרם בורלה צרפתי או פנקוטה איטלקית. בתעשייה ישמחו לקנח בעוגות מאפינס או בג'לי.
חברת "שפע קייטרינג" הפועלת בתחום שירותי ההסעדה, מעסיקה כ- 1000 עובדים ומספקת ללקוחותיה כ- 80,000 ארוחות ביום ביותר מ- 100 אתרים וחדרי אוכל ברחבי הארץ. "שפע" נמצאת בבעלות Sodexo, מהחברות הגדולות בעולם בתחום ניהול שירותים והסעדה.
צילום: יחסי ציבור
{loadposition google02}