שירת הבשר היא מסעדה ותיקה מעמק הירדן שהוקמה על ידי אלעד קורנפיין ורכישתה הושלמה לאחרונה על ידי קבוצת צמח שאן. הקבוצה מתכננת לפתח את המסעדה ולפתוח את רשת הקצביות שירת הבשר – קצביות מעדניה כשרות ברחבי הארץ.
הסניף הראשון של רשת שירת הבשר הושק במתחם מול כנרת בצמח. ברשת ניתן יהיה למצוא מוצרי עוף טרי ממוצרי עוף טוב – עוף ללא אנטיביוטיקה, היחידי הנושא את תו תקן סימון ירוק , מוצרי קצביה טריים מבשר גלילי, כריכי בשר מעושן, עוף רוטיסרי וכן נתחים מעושנים.
בקבוצת צמח שאן החליטו לשלב בסניפים בין מעדניה בה ניתן לאכול ממוצרי החנות לבין קצביה מתמחה, אותה צפויה הרשת החדשה להביא לרחבי הארץ.
רשת שירת הבשר החלה את דרכה כמסעדת קונספט על גדות הכינרת. מייסדה של המסעדה, אלעד קורנפיין, דמות מוכרת בצפון הארץ, ביקש לתת מענה לצורך הגובר של תושבי האזור למסעדת בשר כשרה.
באמצעות החיבור לקבוצת צמח שאן מתכננת הקבוצה להפוך את שירת הבשר לרשת קצביות ומעדניות בפריסה ארצית.
"החיבור לצמח שאן משתלב בטבעיות בתהליך ההתרחבות של שירת הבשר", אומר עומר לביא מנכ"ל קבוצת צמח שאן "היות וקבוצת צמח שאן היא אינטגרציה מלאה המובילה בתחומה בישראל, המקיימת הבטחה של farm to table אמיתי – כאחראים על כל שרשרת הערך מהגידול- ועד לצלחת. פתיחת הקצביה-מעדניה מהווה נדבך נוסף בהבטחה לצרכן להביא מוצרים איכותיים טעימים וטריים, שיטת גידול העוף ללא אנטיביוטיקה, בשילוב תהליכים המבטיחים עקביות של איכות וטריות , הופכים את הקבוצה לשותפה טבעית ומדויקת להקמת הרשת".
קבוצת צמח שאן – הינה מיזוג של שתי קבוצות ותיקות ובולטות בתחומן:
צמח תערובות – מפעל מזון לבעלי חיים מהגדולים והוותיקים בישראל. המפעל, שהוקם לפני למעלה מחמישים שנה, הוא המגוון ביותר בישראל ומייצר מוצרי מזון לכל בעלי החיים: עופות, דגים, בקר, צאן וחיות מחמד.
עוף טוב – מהיצרניות המובילות בישראל של מוצרי מזון איכותיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה עוף טוב נוסדה בשנת 1963 ומורכבת משלושה מוקדי פעילות: גידול חקלאי, חטיבת מזון טרי וחטיבת המוצרים. עוף טוב מייצרת ומשווקת מגוון מוצרים: שניצלים, קציצות, פסטרמות, נקניקים, נקניקיות ומוצרי עוף טרי.
חברת עוף טוב הייתה הראשונה לשווק עוף ללא אנטיביוטיקה ומקווה להצעיד אחריה חברות רבות נוספות. בנוסף, החברה זכתה לסימון תזונתי ירוק ממשרד הבריאות. הסימון הירוק מצביע על מוצרי מזון שערכיהם התזונתיים החיוביים גבוהים ומכילים נתרן בכמות נמוכה.