לקראת שבועות, המגזין של רוברט פרקר, אחד ממבקרי היין החשובים בעולם, העניק ל-White Tulip 2012 של יקב טוליפ את הציון 90
במסגרת דברי הביקורת המופיעים בכתבה (נטעם ע"יMark Squires ), נאמר בין היתר, שהבלנד של 70 אחוז גוורצטרמינר ו-30 אחוז סוביניון בלאן, שאינו עובר חבית – הינו ייחודי ובעל אישיות, מרענן, ממריץ ומקסים; וכן הוזכר התמחור ההגיוני שלו.
לדברי רוברט פרקר, הוא מעניק ציון 90 ליינות מצוינים בעלי מורכבויות ואופי יוצאי דופן. "בקיצור, יינות הזוכים אצלנו לציון 90 אלו הם יינות נהדרים"
https://www.erobertparker.com/info/legend.asp
"אני שמח לקבל את הדיווח על הציון הגבוה לווייט טוליפ 2012. זוהי הוכחה נוספת לכך שההשקעה, ההקפדה האין סופית, השאיפה למצוינות והחדשנות שלנו נושאים פרי, ומביאים גאווה וכבוד ליקב טוליפ ולתעשיית היין הישראלי", מסר רועי יצחקי, בעלים ומנכ"ל יקב טוליפ.
White Tulip 2012
White טוליפ 2012 הינו ממסך ייחודי של 2 זנים לבנים, שונים באופיים: גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק (70%); וסובניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ (30%).
ענבי הגוורצטרמינר הגיעו מכרם גלעד שבכפר יובל ליד מטולה (גובה 350 מ'), וענבי הסובניון בלאן נבצרו בפלאטו של כרם בן זמרה (גובה 750 מ').
הענבים בשני הכרמים נבצרו באופן ידני והענבים הובלו בקירור ליקב. עם הגעת הענבים ליקב הם רוסקו, קוררו בעזרת מחליף חום והועברו מיידית לפרס הפנאומטי. כל זן נסחט למכל משלו, ורק הנוזל החופשי (Free Run) הועבר למכלים.
התירוש הותסס בעזרת שמרים מתורבתים המתאימים במיוחד לזנים ארומטיים. התסיסה נעשתה בטמפרטורה נמוכה ונמשכה כ-40 יום.
בתום התסיסה עברו היינות שפייה ותהליכי הצללה וייצוב עדינים, בכדי שלא לפגוע בארומות הייחודיות של היין.
היין יושן במכלי נירוסטה בלבד.
White טוליפ 2012 הינו יין לבן יבש, בעל צבע קש בהיר וארומות פירותיות, כגון: גויאבה, אשכולית וליצ'י, לצד עשבוניות רעננה וחומציות טובה ונעימה.
סגנונו הייחודי של היין משתלב בצורה מושלמת עם מגוון מאכלים רחב- החל מסביצ'ה דג רענן, דרך מנות אסיאתיות חריפות, ועד בשרים מתובלים על האש.
אלכוהול: 12.5 אחוז
מועד הבציר: אוגוסט 2012.
מועד ביקבוק: ינואר 2013.
מחיר היין לצרכן: 67 שקל
כשר
יינן: דוד בר אילן
White Franc 2012
White Franc 2012 הינו בלנד מקורי ויצירתי המשלב 65 אחוז מענבי הזן האדום קברנה פרנק, אשר נסחטו בעדינות מרבית על מנת למצות רק מיץ טרי ופירותי, בתוספת 35% סוביניון בלאן רענן וחמצמץ.
מקור ענבי הקברנה פרנק הוא כרם ניר שבמושב מטע (גובה 700 מ').
הענבים נבצרו באופן ידני ברמת הבשלה הדומה ליין אדום, על מנת שלא להתפשר על הפירותיות והמורכבות שהזן מציע בהיותו בשל.
הענבים נסחטו באופן שרק מיץ בהיר, רענן ועדין הופק מהענבים. התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה ע"י שמרים המותאמים לזנים לבנים, ותסיסתו הופסקה ע"י קירור עמוק של המיכל.
ענבי הסוביניון בלאן נבצרו בפלאטו של כרם בן זמרה (גובה 750 מטר), ועובדו ביקב בצורה עדינה ואיכותית לקבלת יין לבן רענן וירקרק.
בתום תקופת הצללה של שני היינות, נקבע הבלנד הסופי.
היין יושן במכלי נירוסטה בלבד.
White Franc 2012 הוא יין לבן חצי יבש, בעל גוון מהפנט של ברונזה, ארומה של תותי שדה, תפוחים, ופריחת הדרים.
בפה היין מתקתק ורענן, וניתן ליהנות ממנו כאפריטיף או לליווי מנות מגוונות מן המטבח הים תיכוני.
אלכוהול: 12.5 אחוז
מועד הבציר: אוגוסט – ספטמבר 2012.
מועד ביקבוק: פברואר 2013.
מחיר היין לצרכן: 79 שקל
כשר
יינן: דוד בר אילן
Private Collection שרדונה 2012 (זכה במדליית כסף בתחרות Best Value 2013)
יין לבן יבש, שהופק מ-100% ענבי שרדונה מאזור זכרון יעקב, תסס בחלקו במכלי נירוסטה ובחלקו בחביות עץ אלון.
רשמי טעימה: היין מתאפיין בניחוחות תפוח עץ ירוק טרי ופרי טרופי ובחמיצות מאוזנת ומרעננת, גוף בינוני עד מלא וסיומת מאוזנת.
טמפ' הגשה: 10 מעלות
אוכל מתאים: דגים, מנות ראשונות, פשטידות, עוף, הודו ועוד.
מחיר מומלץ: 38 שקל
Private Collection סוביניון בלאן 2012 (זכה במדליית זהב בתחרות Best Value (2013
יין לבן יבש, שהופק מ-100% ענבי סוביניון בלאן מהגליל העליון ומרמת ערד. היין עבר תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשמירה על האופי הארומאטי של הענבים.
רשמי טעימה: יין מרענן וארומאטי, המתאפיין בניחוחות של אננס, ליים ועשב קצוץ טרי.
טמפ' הגשה: 8 מעלות
אוכל מתאים: דגים, מנות ראשונות, פשטידות, בשרים קרים ועוד.
מחיר מומלץ: 35 שקל
Private Collection ויונייה 2012 (זכה במדליית זהב בתחרות Best Value 2013)
יין לבן חצי יבש, עם מתיקות עדינה, כמעט Off Dry, שהופק מענבי ויונייה משני קצוות הארץ, מכרם הזית הבודד מאזור מירון שבגליל העליון ומכרמי יער יתיר. היינות עברו תסיסה קרה והתבגרו על משקעים עדינים במכלי הנירוסטה.
רשמי טעימה: היין מתאפיין במתיקות עדינה, כמעט Off Dry ורעננות, בסגנון פירותי קלאסי של ענבי הוויונייה עם ניחוחות של אפרסק, נקטרינה ומשמש וסיומת ארוכה.
טמפ' הגשה: 10 מעלות
אוכל מתאים: דגים ברוטב עשיר, סלמון בתנור, מאכלי עוף והודו, פשטידות ועוד.
מחיר מומלץ: 38 שקל
Private Collection אמרלד ריזלינג 2012
יין לבן חצי יבש וארומטי, שהופק מ-100% ענבי אמרלד ריזלינג מאזור שפלת יהודה. היין עבר תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשמירה על האופי הארומאטי של הענבים.
רשמי טעימה: יין ארומאטי מאוד עם מתיקות עדינה ומאוזנת לצד ניחוחות פרי טרופי ומוסקט, בשומת של פריחת הדרים וטעם מאוזן המשלב את מתיקות וחמיצות הענבים.
טמפ' הגשה: 8 מעלות
אוכל מתאים: דגים, מנות סיניות ואוריינטאליות, גבינות ועוד.
מחיר מומלץ: 35 שקל
שני חידושים ביינות סדרת פרייבט קולקשן: חלק מיינות הסדרה התבגר לראשונה במכלי הבטון ההיסטוריים המחודשים שביקב בזכרון יעקב. חידוש נוסף הוא בתווית האחורית החדשנית. התווית שעוצבה ליינות בייצור המוני, היא תווית מאוד עניינית ואינפורמטיבית, כמו תעודת זהות. כיאה ליקב שפועל להוביל את תרבות היין, על התווית האחורית כתובות גם המלצות כמו, לקרר את היינות האדומים כ-20 דקות לפני ההגשה, בהתאמה לארץ חמה כישראל.
סדרת Private Collection" של יקבי כרמל היא סדרת יינות ותיקה ואיכותית הכוללת יינות זניים ודו-זניים המופקים מכרמים איכותיים ברחבי הארץ. הסדרה מיוצרת מראשית שנות השמונים, ועד מחצית שנות התשעים הייתה ידועה כסדרת רוטשילד. הסדרה מזוהה יותר מכל עם הברון אדמונד דה רוטשילד, מייסד יקבי כרמל, ועם פועלו ותרומתו לתעשיית היין בישראל, ונושאת על גבי הבקבוקים את דיוקנו של הברון. יינות סדרת פרייבט קולקשן זוכים לאחרונה לשבחים רבים בזכות איכות היינות הגבוהה והתמורה למחיר שהיא מעניקה. יינות הסדרה בעלי אופי פירותי מודגש.
יקבי כרמל
יקבי כרמל נוסדו בשנת 1882 ביוזמתו ובתמיכתו של הברון אדמונד דה רוטשילד בעליו של יקב שאטו לאפיט המפורסם בבורדו. ברשות החברה שני היקבים הגדולים והוותיקים בארץ, בזכרון יעקב ובראשון לציון ובנוסף שני יקבים צעירים, יקב קאיומי ברמת דלתון שבגליל העליון ויקב יתיר בתל ערד בצפון הנגב.
{loadposition google02}