קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה

מתכון להכנת קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה צילום Küppersbusch studio
קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה צילום Küppersbusch studio

מצרכים עבור הקציצות

½ בצל ירוק

5 גרם פטרוזיליה

3 גרם נענע

500 גרם בשר טלה טחון

1 ביצה

½ כוס פירורי לחם

מלח

פלפל

1 כפית קינמון

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

שמן זית

400 גרם עגבניות מרוסקות

1 לימון

3 כפות דבש

מצרכים עבור הרוטב

200 גרם יוגורט טבעוני ללא מתיקות (יוגורט סויה למשל)

30 גרם טחינה

1 לימון

1 שן שום

מלח

מצרכים להגשה

ג'בטה

צנוברים

שמן זית

בזיליקום

פלפל גרוס

אופן ההכנה

לקציצות: קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע בעזרת קוצץ או סכין.

מניחים את המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים.

יוצרים קציצות במשקל 35 גרם כל אחד ומטגנים במחבת גדולה עם שמן זית עד שכל הצדדים מזהיבים.

לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, גרידת הלימון והדבש. מצמצמים את הרוטב למשך 5-10 דקות על חום נמוך.

בינתיים, מכינים טוסטים מג'בטה, חותכים לפרוסות דקות וקולים בתנור עם מעט שמן זית למשך 10-12 דקות בחום של 190 מעלות צלזיוס.

מכינים גם את רוטב הטחינה.

לשם כך, מערבבים בקערה את כל המרכיבים: היוגורט, שן השום המגוררת, הטחינה, מיץ הלימון ומעט מלח. מערבבים היטב ושומרים בצד.

להגשה, מניחים על תחתית צלחת מעט רוטב טחינה ועושים שקע קטן במרכז עבור הקציצות.

מניחים את הקציצות ומגישים עם הטוסטים, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מסיימים בקישוט עם עלי בזיליקום טריים ופלפל גרוס.