סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי

השף של שטראוס יניב גור אריה מציע מתכון להכנת סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי

סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי צילום יניב גור אריה
סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי צילום יניב גור אריה

חומרים (4 מנות) לסלק
2 סלקים אדומים טריים
3 כפות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף דבש יד מרדכי
1 כף חומץ בלסמי יד מרדכי
2 כפות שמן זית סורי יד מרדכי
חומרים לגבינה
200 גרם גבינת פטה
1/4 כוס שמן זית סורי יד מרדכי
חומרים להגשה
חופן אגוזי פקאן קלויים
חופן עלי רוקט או גרגיר נחלים
אופן ההכנה
לסלק

מפזרים מלח גס על תבנית תנור, מניחים מעל סלק בשלמותו.
צולים ב 250 מעלות למשך שעה.
מצננים לטמפרטורת החדר.
פורסים את הסלק דק לפרוסות או חותכים לקוביות (אפשר עם הקליפה).
מתבלים את הסלק בפלפל שחור, ג'ינג'ר, בלסמי, דבש ושמן זית, מוסיפים מעט מלח, מערבבים ומשהים במקרר.
לגבינה

מסננים את הגבינה מהתמלחת וחותכים לפרוסות או קוביות (לפי איך שחתכנו את הסלק).
יוצקים את השמן על הגבינה ומשהים במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים (אפשר אפילו לכמה ימים).
להגשה

מסדרים סלק בצלחת.
מניחים מעל גבינה ומטפטפים בנדיבות מהשמן בו שהתה הגבינה.
מניחים מעל חופן עלים.
מסדרים מסביב אגוזי פקאן קלויים.