אורז מטוגן ברוטב קארי אדום

מתכון להכנת אורז מטוגן ברוטב קארי אדום באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

אורז מטוגן עם קארי אדום צילום טקה סטודיו
אורז מטוגן ברוטב קארי אדום צילום טקה סטודיו

רכיבים

200 גרם אורז לבן (עדיף אם הוא בושל יום לפני)
100 גרם אפונה
1 גזר
2 שום
1 חתיכה של ג'ינג'ר
1 כפית משחת קארי אדום
שמן זית

לחביתה

100 גרם קמח חומוס
175 גרם מים
5 גרם מלח הודי
מיץ לימון

הוראות הכנה

קולפים וטוחנים את השום והג'ינג'ר דק. שמים שמן זית במחבת וכשהוא חם מאוד מוסיפים אותם.

מערבבים היטב כדי שלא יישרפו וכשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את משחת הקארי וממשיכים לערבב.

מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא פריך מאוד. בינתיים מקלפים וקוצצים את הגזר.

מוסיפים את האפונה והגזר ומבשלים כ-4 דקות, עד שיהיו אל דנטה.

להכנת החביתה

טורפים את כל המרכיבים ומקשקשים אותה במחבת חמה עם טפטוף שמן – עדיף על אש נמוכה ולבשל אותו לאט לאט. הופכים אותו, מסיימים את הבישול וקוצצים אותו.

מערבבים אותו עם האורז ומגישים עם מעט מיץ לימון.

אם אתם אוהבים רוטב חריף כמו סרירצ'ה או צ'ילי מתוק, ניתן להוסיף.