פיצה טראנצ'ו ממילאנו מגיעה לתל אביב

בישראל נפתחות פיצריות רבות ונראה שהישראלים מאמצים את הפיצה כמאכל הלאומי. בנוף הישראלי יש תמיד מקום לחידושים והפתעות ומעתה ניתן להנות גם מפיצה אל טראנצ'ו המגיעה אלינו מאיטליהpizza23612

טראנצ'ו (פרוסה באיטלקית) היא פיצת בוטיק חדשה שמגיעה מצפון איטליה הישר לרחוב קרליבך בתל אביב. איטלקים ותיירים רבים עומדים בתור כדי לטעום את הפיצה המיוחדת המזוהה עם האזור. הסוד של טראנצ'ו טמון בבצק העבה והאוורירי העשוי מקמח איטלקי שמעוטר במוצרלה אמיתית המכסה את כל הבצק באהבה ויחד יוצרים חוויה קולינרית אמיתית. רוטב העגבניות עשוי מעגבניות איטלקיות בלבד. טראנצ'ו מוגשת כמנה בגדלים שונים טראנצ'ו (350 גרם) מיני טראנצ'ו (170 גרם) וטראנצ'ו+ .

את הטראנצ'ו אופים בתנור עצים שהגיע מאיטליה ונבנה במיוחד עבור הפיצרייה בישראל. התנור שמשקלו 2.5 טון, מהגדולים שנבנו בארץ. האפייה בתנור העצים מעניקה לפיצה ארומה וטעמים מיוחדים ואף מזרזת את תהליך האפייה. את הטראנצ'ו מכינים בשני שלבים: בשלב הראשון אופים את הבצק עם העגבניות על גבי העצים הבוערים בתנור ובשלב השני מניחים את המוצרלה על הפיצה ומכניסים לתנור עד לתוצאה הסופית. את הטראנצ'ו אוכלים במקום, ישירות מתנור העצים המיוחד.

הרעיון להביא את טראנצ'ו לארץ הגיעה לאחר שהשף אוג'יניו גלביאטי, בעלים של מספר מסעדות באיטליה ויליד מילאנו הציע לאיש העסקים הישראלי צביקה קאהן לעשות לה "עליה לישראל". קאהן שבדק את הנושא, גילה שאמנם יש בישראל סוגים רבים של פיצות, אבל את סוג הפיצה המיוחד אל טראנצ'ו עדיין לא. צביקה פנה לחברו אמיר פאר שנמצא מספר שנים בעסקי המזון והם מחליטים לפתוח בישראל פיצרייה אל טראנצ'ו כמו במילאנו. אמיר נוסע לאיטליה ובמהלך החודשים האחרונים למד מאוג'יניו את רזי הפיצה ומיום שלישי הקרוב ניתן להנות מפיצה אל טראנצ'ו גם בישראל.

מחיר: מנה של פיצה טראנצ'ו- 25 שקל לקחת, 29 שקל בישיבה במקום (מנה במשקל כ-350 גרם). ניתן להזמין גם מיני טראנצ'ו וטראנצ'ו+.

פיצריית טראנצ'ו רחוב קרליבך 25 תל אביב

צילום: