קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה

פסטה משדרגת משמעותית כל ארוחה חלבית. השף הראשי של מותג הפסטה האיטלקי ברילה, מציע מתכון להכנת קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה לארוחת חג השבועות. המתכון יכול להוות את המנה העיקרית לחג, ומתאים להגשה לצד סלטים, פשטידות, גבינות ויין.   

קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה צילום יחצ
קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה צילום יחצ

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

עבור 4 אנשים/סועדים

מצרכים

340 גרם פסטה אורקייטה של ברילה

1 צנצנת של רוטב בזיליקום של ברילה

1 שן שום קצוצה

1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

150 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה ל-4

40 מ"ל שמן זית כתית מעולה

10 עלים של בזיליקום טרי

מלח  ים אטלנטי, למי הפסטה

מלח ים ופלפל, לפי הטעם

אופן הכנה

בסיר גדול מרתיחים מים. כאשר המים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח ים אטלנטי (7 גרם לליטר מים)

שמים את הפסטה של ברילה במים ומערבבים. מבשלים לפי ההוראות על האריזה.

בינתיים במחבת גדולה מוסיפים מעט שמן זית כתית מעולה ושום, מבשלים עד לקבלת צבע זהוב ואז מוסיפים עגבנייה טרייה ו-2 עלי בזיליקום.

מוסיפים את הרוטב של ברילה ומבשלים על אש קטנה.

מסננים את הפסטה 2 דקות לפני הזמן המוצע, ומעבירים אותה לרוטב ביחד עם רבע כוס ממי הבישול כדי לאפשר לפסטה לסיים את הבישול.

לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב, מוסיפים את שמן הזית.

מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור.

טיפ מהשף של ברילה: השאירו את המוצרלה בטמפרטורת החדר (שעה לפני) לטעם טוב יותר.