מתכון להכנת שטרודל פטריות וערמונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch
חומרים לשכבת התרד
30 גרם צנוברים
30 גרם צימוקים
שמן זית
100 גרם תרד
חומרים לשכבת הפטריות
2 שיני שום
1 בצל
שמן זית כתית מעולה
50 גרם חמאה
250 גרם פטריות עונתיות
תימין טרי
100 גרם ערמונים מבושלים / מוכנים לאכילה משקית וואקום
80 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל
1 דף בצק עלים
ביצה אחת
דבש
אופן הכנה לשכבת התרד
מטגנים את הצנוברים והצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה.
מוסיפים את התרד וצולים למשך 2 דקות.
אופן הכנה לשכבת הפטריות
קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל. מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב.
לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות והערמונים, כשהם חתוכים לפרוסות.
מבשלים אותם היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שהיא מצטמצמת לחלוטין.
מוסיפים תימין, מלח ופלפל.
אופן הרכבת השטרודל
מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה.
שמים במרכז הבצק את תערובת התרד ומעליה מניחים את תערובת הפטריות.
סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק ומניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים.
אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות.
לפני ההגשה מזגגים במעט דבש ומקשטים בענפי תימין טרי.