השף אוהד איבגי, שף מלון פסטורל בכפר בלום מציע מתכון להכנת סוכריות טלה בלאפה.
מצרכים ללאפה
1 ק"ג קמח רגיל
1 כפית מלח
חצי כוס שמן
500 מיל' מים
חצי כפית סוכר
מצרכים למלית הבשר
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי קילו בשר טלה טחון
100 גרם שומן כבש
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית ראס-אל-חנות
רבע כוס פירורי לחם
אופן הכנת הלאפה
מכניסים את כל החומרים של בצק הלאפה למיקסר (וו לישה) מלבד השמרים והשמן.
מערבבים במהירות נמוכה 5 דקות ורק אז מוסיפים את השמרים ולאחר מכן את השמן.
ממשיכים לערבב 5 דקות נוספות.
נותנים לגוש הבצק שנוצר לנוח חצי שעה בקערה מכוסה במגבת בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.
בעזרת מערוך מרדדים כל כדור ללאפה גדולה
מניחים ווק הפוך על הגז (נוצרת מעין כיפה כשהווק הפוך) – אש נמוכה.
על הכיפה של הווק ההפוך מניחים את הלאפה עד שהצד שהנחנו נאפה (כדקה וחצי) והופכים לצד השני לדקה-דקה וחצי נוספת.
מניחים את הלאפות בצד עד לסיום הכנת תערובת הבשר.
אופן הכנת מלית הבשר
מערבבים את כל החומרים היטב .
מחלקים את כמות הבשר ל-10 יחידות שוות ומגלגלים כל יחידה לגליל
פורסים לאפה על משטח, מניחים גליל בשר במרכז הלאפה ומגלגלים את הבשר בלאפה כפי שמגלגלים רול של סושי.
מקפידים על גלגול צפוף והדוק, למראה אחיד וכדי שהלאפה תחזיק היטב את הבשר.
את הגליל של הלאפה במילוי הבשר פורסים לפרוסות עגולות אחידות ברוחבן.
משפדים את פרוסות הלאפה הממולאות
מניחים את השיפודים על המנגל לכמה דקות מכל צד
מומלץ לאכול לצד סלטים רעננים.