טאקו מטבוחה

המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון בגרסת טאקו מטבוחה ישראלי. טאקו – הוא מאכל מהמטבח המקסיקני, המורכב מטורטייה הממולאת בדרך כלל בשר ומרכיבים נוספים. מתכון למנה שמתאימה לחגיגות העצמאות, ולקיץ בכלל: קלה להכנה, טעימה יפה לאירוח וניתן להוסיף לה כל מה שהישראלים אוהבים:  מטבוחה, חומוס, סלט ירקות, שיפוד פרגיות וטחינה.

טאקו מטבוחה ישראלי מאסטר שף צילום נמרוד סנדרס
טאקו מטבוחה ישראלי מאסטר שף צילום נמרוד סנדרס

רכיבים

חבילת טורטיות 320 גרם מאסטר שף

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה

חצי כפית כמון

שיפודי פרגיות

למטבוחה

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

חצי פלפל ירוק חריף

1 פחית שימורי עגבניות מאסטר שף

1 כפית פפריקה

חצי כפית כמון

מלח ופלפל

להגשה

טחינה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתבלים 2 כפות שמן זית בפפריקה וכמון, מברישים טורטיות מאסטר שף בשמן המתובל ומניחים בין שריגי הרשת של התנור.

קולים 15 דקות להזהבה ומצננים.

את יתרת השמן המתובל מערבבים עם הפרגיות ומניחים במקרר.

בינתיים מכינים את המטבוחה: מטגנים שום ב-2 כפות שמן במשך חצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים פחית שימורי עגבניות מאסטר שף ומבשלים במשך 10 דקות.

מוסיפים פפריקה, מעט כמון ופלפל ירוק חריף מורידים את האש למינימום, מכסים ומבשלים עוד שעה עד לקבל מרקם סמיך (במידת הצורך מוסיפים מעט מים לאורך הבישול).

צולים את הפרגיות על האש. לאחר הצליה מניחים מטבוחה בטאקו טורטיה, מוסיפים שיפוד פרגיות ומוזגים מעט טחינה מעל.