סופגניות במילוי גלידה גולדה

סופגניות במילוי גלידה גולדה – מתכון של אפרת ליכטנשטט

סופגניות במילוי גלידה גולדה אפרת ליכטינשטט צילום my social

חומרים לבצק

חצי קילו קמח לבן

שליש כוס סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

180 מ״ל חלב בטמפרטורת החדר

חצי כפית מלח

חומרים לטיגון

2-3 ליטר שמן (אפשר גם לאפות אם רוצים)

חומרים למילוי

גלידה ספיישל חנוכה  ריבת תות גולדה.

אופן ההכנה

שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.

מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את החמאה והחלב.

מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ 10- דקות לבצק גמיש וחלק.

אחרי 10 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.

מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון

ומתפיחים כשעה במקום חמים. מחלקים את הבצק לכדורים

שווים במשקל 60-50 גרם, מכדררים לכדורים יפים,

ומניחים כל כדור על חתיכה של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים

30-60 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

מחממים שמן לטמפ׳ של 165 מעלות.

מטגנים את הסופגניות עד שהן שחומות משני הצדדים.

)שמים את הסופגניות בשמן עם הנייר ואז מוציאים אותו(.

מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר אפייה.

מצננים לפני שממלאים בגלידה.

ממלאים את הסופגניות בגלידת ספיישל חנוכה ומגישים.