השף דודי גולן ממסעדת נינו במושבה הירושלמית מציע מתכון להכנת נתח קצבים עם ירקות בגריל. נתח קצבים הוא נתח מומלח אז לא כדאי להמליח לפני צלייה.

לבשר
נתח קצבים 300 גרם
שמן זית
פלפל שחור גרוס
לירקות
3 פטריות פורטובלו
1 בצל סגול
1 בטטה קטנה
שעועית ירוק (עדיף טרי)
אופן הכנת ירקות
מחממים תנור ל-220 מעלות
קולפים את הבצל וחותכים לחצי
שוטפים את הפטריות
קולפים את הבטטה וחותכים לעיגולים בעובי של אצבע.
מערבבים את הכל בקערה עם שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס ומסדרים במגש ל 15 דקות.
אופן הכנת בשר
מחממים מחבת יצוקה חום גבוה משמנים ומפלפלים את הנתח צורבים כל צד שתי דקות ומוציאים
על השמן והמיצים של הנתח קצבים.
שופכים יין אדום (אני מעדיף מסוג פורט) ומורידים משקעים לצורך הכנת רוטב לנתח.
רצוי להכניס לעוד 5 דקות לתנור על חום של220 מעלות כדי לקבל את המידה מדיום לנתח
קישור לעמוד האינסטגרם: https://www.instagram.com/nino2rest/













