מתכון להכנת פילה לברק בנוסח סלוניקי של מסעדת סלון יווני אשדוד – מסעדת טברנה חלבית כשרה השוכנת במלון ווסט באשדוד.

דרגת קושי: קל
זמן הכנה: 40 דקות
מתכון ל 2 סועדים
מצרכים להכנת הדג
2 יחידות פילה לברק
4 זיתי קלמטה מגולענים
כף שמן זית
4 יחידות צלפים
שן שום פרוסה
כפית לימון סחוט
1 פילה אנשובי קצוץ
מצרכים להכנת הרוטב
שן שום קצוצה
2 עלי מנגולד
חופן שעועית ירוקה
4 חצאי עגבניות שרי
כף גרעיני חומוס
2 כפות שמן זית
רבע פלפל צ'ילי קצוץ
אופן ההכנה
מניחים את הפילה על נייר אפייה שהעור כלפי מטה.
מערבבים את שום לימון שמן זית ואנשובי מברישים על פילה לברק.
אפייה תנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 12 דקות.
מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים לפי הסדר: עלי מנגולד, שעועית ירוקה.
לאחר כדקה גם את השום, הפלפל ועגבניות.
מוסיפים מלח פלפל ורבע לימון סחוט, מצמצים את הרוטב ומניחים על הדג.













