חברת אחוה, יצרנית הטחינה, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מתכון למאפה סינייה מלאווח במילוי בשר עם צנוברים וטחינה מבעבעת. המנה קלה ומהירה להכנה.
מצרכים (לכ-6 מנות)
1 חבילה מלאווח מופשר (6 יחידות)
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג בשר טחון
צרור פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
1/4 פלפל שחור
מצרכים לטחינה
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה של חברת אחוה
1 לימון סחוט למיץ
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
להגשה: 2 כפות צנוברים, 2 עגבניות מגורדות, צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר והתבלינים.
ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ולאחר שכל הבשר משנה את צבעו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
מטגנים עוד 2-3 דקות.
במחבת יצוקה וחמה מכינים את המלאווח כמעט עד הסוף.
מורידים את המלאווח מהאש ומניחים עליו ממלית הבשר.
מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח. מפזרים על כל יחידת מלאווח 2-3 כפות טחינה מעל הבשר.
מכניסים את המלאווח לתנור לכ-5 דקות אפייה עד שהטחינה מוקרמת.
מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד עגבניות מגורדות.