לקראת חגי תשרי, ישראלים רבים כבר מתחילים לחשוב כיצד ניתן לשדרג את ארוחות החג המשפחתיות – ויש לא מעט כאלה לפנינו. דגים, בשר או אפילו חלבי ? אפשר ואפילו רצוי להפוך את החג להרבה יותר "קריספי" עם מגוון מתכונים שיוציאו אותנו מהקופסה. יוצרי המתכונים של המותג Beko מציעים מתכון להכנת חזה עוף קריספי באגוזים עם פירה
מצרכים
שני חזה עוף שלמים
40 מ"ל שמן זית
30 גרם חרדל דיז'ון
30 מ"ל מים
1 שן שום
1 כפית טימין
80 גרם אגוזי מלך קצוצים
60 גרם קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
מצרכים לפירה
3 תפוחי אדמה
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)
אופן ההכנה
פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל-4 שעות במקרר.
בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח.
מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה .
אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
שוטפים תפוחי האדמה .
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).
מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר.
מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.
מסננים תפוחי אדמה מוסיפים מלח ופלפל מועכים הכל יחד.
בשתי צלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני.
מגישים עם ירקות טריים.