מתכון להכנת קראמבל קדאיף וקרם גבינה של השף קונדיטורית ניצן סוסיד מנהלת קורסי הקונדיטוריה בבית הספר בישול אטיליו.
מרכיבים לקראמבל
200 גרם אטריות קדאיף
80 גרם שקדים פרוסים
80 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו.
2.מערבבים את מרכיבי הקראמבל, משטחים על נייר אפייה ואופים כרבע שעה עד שמתקבל צבע זהוב יפה.
3. מוציאים את הקראמבל החוצה, מחכים שיתקרר ומפוררים אותו מעט.
מרכיבים לקרם גבינה
100 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינת שמנת (בטמפ' החדר)
1 שמנת מתוקה
30 גרם סוכר
אופן הכנה
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (זהירות לא לשרוף…).
מערבבים את הגבינה והסוכר היטב. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים עם הגבינה לקרם חלק ואחיד.
לקישוט מעל
אוכמניות / תותים ופרחים אכילים.
הרכבת הקינוח
ממלאים שתי כפות מהקראמבל בכוס ההגשה, מזלפים מעל קרם גבינה ומעל מפזרים עוד מעט קראמבל לקישוט.
מקשטים את הקינוח עם הרבה פירות ופרחים אכילים ומכניסים למקרר (שומרים עד להגשה).
אטיליו (Attilio) הינו בית הספר החדש לבישול גבוה ללימודי קולינריה באזור ההייטק החדש של אור יהודה. בית הספר הוקם על ידי שף מיכאל כץ שלימד בעברו כמורה מן המניין בבית הספר היוקרתי קורדון בלו שבאנגליה והיה השף הראשי של קבוצת מסעדות אדום, מסעדת חבה ומסעדת מיכאל אנדרו, והיזם הקולינרי צי׳קו קרוליצקי – יועץ כלכלי וקולינרי.