כדורי אורז קריספיים

מתכון להכנת כדורי אורז קריספיים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch 

כדורי אורז קריספיים צילום Küppersbusch studio
כדורי אורז קריספיים צילום Küppersbusch studio

מצרכים לכדורי אורז

300 גרם אורז סושי

450 מ"ל מים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

2-3 כפות חומץ אורז

שמן לטיגון או שמן שומשום

מצרכים לטרטר טונה

100 גרם מיונז

1 כף רוטב סריראצ'ה

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כף חומץ אורז

350 גרם טונה

מצרכים לקרם אבוקדו

1 אבוקדו מעוך

1 כפית משחת וואסאבי

½ ליים

מלח

מצרכים לתוספות

2 מלפפונים קטנים

צנוניות

אופן ההכנה

כדורי אורז

שוטפים את אורז הסושי בקערה עם מים ומניחים בסיר גדול.

מוסיפים את המים, מעט מלח ומכסים.

מנמיכים את החום ומבשלים כ-10 דקות.

מכבים את החום ומשאירים למנוחה לעוד 10 דקות.

מעבירים לקערה ומוסיפים את חומץ האורז והסוכר ומערבבים היטב.

מניחים להתקרר לחלוטין.

לאחר שקר, עם ידיים רטובות, יוצרים כדורי אורז.

משטחים אותם כך שיהיה להם בסיס שטוח.

מברישים מחבת בשמן וקולים את כדורי האורז על הבסיס.

הופכים וממשיכים לקלות את הצד השני. מסירים מהחום ושומרים בצד.

טרטר טונה

מערבבים את המיונז עם רוטב הסריראצ'ה, רוטב הסויה ושמן השומשום.

מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים ונוצר רוטב אחיד.

חותכים את הטונה לקוביות קטנות ומוסיפים את הרוטב לפי הטעם.

מערבבים ושומרים בצד.

קרם האבוקדו

מערבבים את האבוקדו המעוך עם משחת הוואסאבי, מיץ הליים וקורט מלח.

שומרים בצד.

התוספות

חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד.

הרכבת המנה

על כל כדור אורז, מניחים מעט טרטר, כמה נקודות של קרם אבוקדו בעזרת שקית זילוף או בקבוק ומסיימים עם פרוסות מלפפון ופרוסות צנונית.