לרגל שש שנים לפתיחתה של מסעדת קולוני הירושלמית, יזם מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת אדום (מסעדות לבן, קולוני, אדום וחאנל'ה), סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם במה לשף הצעיר
במסגרת הפרויקט, שיתפרש על פני שישה חודשים, יתארחו במטבח המסעדה שישה סו שפים ושפים צעירים ומוכשרים שעדיין לא נחשפו לקהלים רבים.
אירוח שפים מפורסמים ושיתופי פעולה קולינריים בין מסעדות מובילות הם עניין שבשגרה, אולם להבדיל, מטרתו של פרויקט זה הנה להאיר את כישרונם של השפים המבטיחים, שלרוב משמשים כ"מספר שתיים" ולא נהנים מאור הזרקורים.
הארוחות ייערכו במרפסת המרווחת של המסעדה סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים, וילוו אותן יינות של יקבי רמת הגולן אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות. כל שף יכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו, והתוצאה היא מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. כך מספק פרויקט זה תמונת מצב עכשווית לקולינריה הישראלית בדמות השפים שיובילו בעתיד הקרוב עולם זה.
הארוחות והשפים המשתתפים בפרויקט:
ארוחה ראשונה: 14.11 – שף אוראל קמחי (לשעבר שף במסעדת קבלייר, זוכה בפרס השף הצעיר של ישראל בתחרות סאן פלגרינו ונציה) יפתח בארוחה בהשראה בינלאומית המשלבת חומרי גלם עונתיים מקומיים עם הקפדה צרפתית.
ארוחה שנייה: 12.12 – שף יום טוב לוי (סו שף במסעדת מסה, שאותה מוביל השף אביב משה) יכין ארוחה מודרנית הנשענת על המטבח הקלאסי עם נגיעות מפתיעות.
ארוחה שלישית: 9.1, שף אריאלה ברופמן (סו שף במסעדת ברטי בתל אביב) תשלב את שלל סגנונות הבישול שבהם התמחתה לכדי ארוחה מוקפדת עם דגש על פרזנטציה.
ארוחה רביעית: 13.2, שף רמזי אבו אלהווא (סו שף מסעדת קולוני, המארחת את הפרויקט) יבשל ארוחה ערבית מסורתית, כולל קינוחים קלאסיים.
ארוחה חמישית: 12.3, שף אחמד עוקלה (סו שף של השף חי שוורץ) יחתום את העונה הקרה בארוחה גלילית חורפית המושפעת משורשיו הבדואים.
ארוחה שישית: 30.4, שף מורן רוטמן (קייטרינג ROTMAN אומנות קולינרית) תחגוג את סיום הפרויקט בארוחה מלכותית עם קריצות מהמטבח ההולנדי לכבוד יום המלכה הנערך ביום זה.
לדברי שף מיכאל כץ: "יש לנו דור נהדר של טבחים שמחכה לפרוץ החוצה, ולא תמיד קיימת במה ראויה שהיא רק שלו. הרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הוא לתת במה ולפרגן לשפים צעירים לא מוכרים בעלי כישרון והרבה אמביציה ולחשוף את הקהל הרחב ליכולותיהם".
מסעדת קולוני, הממוקמת במתחם הרכבת בלב שכונת בקעה ובסמוך לשכונות אבו-טור והמושבה הגרמנית, שוכנת בהאנגר תעשייתי מאמצע המאה ה-19, על יסודות מחסן שמנים ששימש את רכבת ישראל. חלל המסעדה יוצר קונטרסט בין שימור ושחזור המוטיבים התעשייתיים המקוריים ובין העיצוב החם והסלוני. המסעדה מציעה מבחר חללים המספקים חוויית בילוי שונה, וביניהם פינות סלון בעלות ריהוט עתיק, בר גדול, שולחן אבירים, חדר פרטי ומרפסת מרווחת המתהדרת בבר פתוח ובפינות ישיבה אלטרנטיביות.
במה לשף הצעיר במסעדת קולוני
דרך בית לחם 7, שכונת בקעה
מתחם הרכבת, ירושלים.
02-6729955.
המחיר לארוחה: 240 שקל, כולל יינות של יקבי רמת הגולן.
מומלץ להזמין מקום מראש
בתמונה: השפים המשתתפים בפרויקט "במה לשף הצעיר" צילום: יחסי ציבור