עוף בג'ינג'ר

מתכון להכנת עוף בג'ינג'ר של מותג מכשירי החשמל גרונדיג

עוף בג'ינג'ר צילום גרונדיג
עוף בג'ינג'ר צילום גרונדיג

מצרכים

1 קילו חזה עוף ללא עצמות חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'

1 כף + 1 כפית שמן צמחי

2 1/2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים

1 כף ג'ינג'ר טרי טחון

1 כפית שום טחון

1/4 כוס מרק עוף דל נתרן, אפשר להשתמש גם במים

1 כפית סוכר

2 כפיות שמן שומשום קלוי

1 כפית רוטב סויה

2 כפיות עמילן תירס

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים 1 כפית שמן במחבת גדולה על אש בינונית.

מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-3-4 דקות או עד שהברוקולי רך.

מוסיפים את הג'ינג'ר והשום למחבת ומבשלים עוד 30 שניות.

מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים אותם על צלחת ומכסים כדי להתחמם.

מנגבים את המחבת עם מגבת נייר ומעלים ואת האש לגבוהה, מוסיפים את כף השמן הנותרת.

מתבלים את העוף במלח ופלפל, ומוסיפים אותם למחבת בשכבה אחת – ייתכן שנצטרך לעשות את השלב הזה בקבוצות.

מבשלים במשך 3-4 דקות לכל צד עד להזהבה ומבושלת.

מוסיפים את תערובת הברוקולי בחזרה למחבת ומבשלים עוד 2 דקות או עד שהירקות מתחממים היטב.

טורפים בקערה את רוטב הצדפות, מרק העוף, הסוכר, שמן השומשום, רוטב הסויה ועמילן התירס.

יוצקים את תערובת הרוטב על העוף והירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה אחת או עד שהרוטב רק התחיל להסמיך.

אפשר להגיש כמו שהוא או עם אורז. הכי טוב ליהנות ממנו כאשר מגישים אותו מיד כאשר האוכל חם 😊

https://www.respectfood.com/recipe/ginger-chicken/