רשת נעמן בשיתוף הבלוגרית מיס פטל (שרית נובק), מגישים מתכון להכנת מאפה תלישות גבינות ופסטו
המצרכים
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
120 גרם (½ כוס) מים
60 גרם (¼ כוס) חלב
50 גרם חמאה רכה
למילוי
½ כוס פסטו
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)
2 שיני שום כתושות
לציפוי
2 כפות חמאה רכה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים.
אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).
מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש ופסטו.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל כ-10*12 ס"מ.
מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע.
ממשיכים כך עם שאר הבצק, ומסדרים בתבנית.
מניחים לתפיחה נוספת.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.