מאפה תלישות גבינות ופסטו

רשת נעמן בשיתוף הבלוגרית מיס פטל (שרית נובק), מגישים מתכון להכנת מאפה תלישות גבינות ופסטו

מאפה תלישה גבינות ופסטו נעמן ומיס פטל צילום שרית נובק
מאפה תלישות גבינות ופסטו נעמן ומיס פטל צילום שרית נובק

המצרכים

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים

5 גרם (1 כפית) סוכר

5 גרם (1 כפית) מלח

1 ביצה 

120 גרם (½ כוס) מים

60 גרם (¼ כוס) חלב

50 גרם חמאה רכה

למילוי

½ כוס פסטו

100 גרם חמאה רכה

150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)

2 שיני שום כתושות

לציפוי

2 כפות חמאה רכה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.

מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים.

אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).

מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).

מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש ופסטו.  

מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.

מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל כ-10*12 ס"מ.

מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע.

ממשיכים כך עם שאר הבצק, ומסדרים בתבנית.

מניחים לתפיחה נוספת.

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.