לחם מבצק גבינה ללא גלוטן

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט מציעה מתכון להכנת לחם מבצק גבינה ללא גלוטן

לחם מבצק גבינה ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן התפריט
לחם מבצק גבינה ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן התפריט

כמות: 2 יחידות גדולות רמת קושי: קל . זמן הכנה: 60 דקות

מצרכים לבצק

170 גרם מוצרלה מגורדת

5 כפות חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת שום

1 ביצה

מצרכים למילוי

50 גרם גבינה בולגרית שמנה

1-2 כפות זעתר

מצרכים לציפוי

ביצה, טרופה

1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-170C.

להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.

להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.

לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.

לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.

לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).

במרכז כל חצי להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק ולפזר מעל זעתר.

לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג'חנון).

למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.

להכניס לתנור למשך 18 דק', להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.

אפשר להגיש חם/קר.

לאחסן בקירור.