טיפים לעשיית בשר על האש ליום העצמאות


השנה, לכבוד ארוחת "על האש" המסורתית של יום העצמאות, ריכזנו עבורכם, יחד עם מומחה הגרילים בקבוצת חגים-נחלים היבואנית הבלעדית המותג Char-Broil בישראל, מותג הגרילים הנמכר ביותר בארצות הברית, מספר טיפים שיגרמו לארוחת בשר על האש שלכם להיות כמה רמות מעל.

טיפים להכנת בשר על האש ליום העצמאות צילום CHARBROIL
טיפים להכנת בשר על האש ליום העצמאות צילום CHARBROIL

1. בחרו בבשר טרי, איכותי וישראלי: תעשיית הבשר בישראל מצוינת, מקיימת תקנים גבוהים לבריאות ציבורית ורמות איכות בינלאומיות בכל התהליכים. הבשר צריך להיות רך ולכן מומלץ לבחור בחתך שצמוד לשקית החילוף וקצת רך למגע.

2. הכמות : כאשר אנו מנסים להימנע מקנייה של מעט מידי בשר, יוצא שאנחנו לרוב קונים הרבה מידי ולכן ריכזנו עבורכם נתונים מקלים : גבר ממוצע בישראל אוכל כ-300 גרם בשר, אישה ממוצעת כ-200 גרם וילדים בין 100-150 גרם.

3. מנוחה וחיתוך: לאחר שהבשר מוכן, הסירו אותו מהמנגל והניח לו לנוח 5-10 דקות לפני שתחתכו אותו. חיתוך בשר חם מאוד יגרום לו לאבד את רטיבותו ויהיה יבש ומתקרר מהר.

4. ניהול חום:  נסו לנהל את החום באופן יציב ואחיד על פני כל השטח של המנגל. זה יקפיץ את הבשר באופן אחיד וימנע שיבושים או שריפות בחלקי החיצוניים.

5. בחרו בגריל איכותי : בחברה מציינים כי הגרילים החדשים של צ'אר ברויל לשנת 2024 עובדים בטכנולוגיית TRU-Infra Red , פטנט עולמי רשום שפותח במעבדות Char-Broil בארה"ב. פיזור חום המבערים על פני משטח הצלייה מתבצע בצורה מהירה ואחידה, המבטיח שזמן הצלייה יהיה קצר מגרילים אחרים עם בשר עסיסי וברמה מדויקת יותר.

6. ומה עם העשן ? הדרך הנכונה לבשל על גריל  בצורה ביותר ולהימנע מעשן היא להדליק את הגריל על העוצמה הכי גבוהה ולסגור את המכסה. ברגע שזה מגיע לחום הגבוה ביותר (300-350 מעלות), מורידים לעוצמה הנמוכה ביותר ועלייה מבשלים את הבשר. כך תוכלו לשלוט ברמת הצלייה בצורה הטובה ביותר.