נשיקות כרובית כשרות לפסח

מתכון להכנת נשיקות כרובית כשרות לפסח באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט. ערכים ל-25  יחידות: פחמימות, 55.2  גרם, 1.2 גרם פחמימה ליחידה.

נשיקות כרובית ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן
נשיקות כרובית כשרות לפסח צילום עדי גבירצמן

מצרכים

350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)

2 שיני שום שלמות

1.5 כוסות מים

50 גרם גבינת שמנת בטמפ' חדר

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

2 חלמוני ביצה

1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף חמאה מומסת

1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט

אופן הכנה

לחמם תנור ל-170C.

במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דקות, עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).

להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. להוסיף למעבד המזון את הגבינת שמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. ולערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה. במידה ונראה כי התערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.

להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דקות לפחות.

אחרי 30 דקות, לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דקות.

להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דק' נוספות.

לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.  לעוד מתכונים היכנסו לאתר: https://www.hatafrit.co.il/