ממרח גזר וערמונים עם יוגורט יווני

המתכונאים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי מציעים מתכון להכנת ממרח גזר וערמונים עם יוגורט יווני שיכול להתאים מאוד לשולחן שבועות.

ממרח גזר וערמונים עם יוגורט יווני צילום BEKO
ממרח גזר וערמונים עם יוגורט יווני צילום BEKO

מצרכים

1 כרישה – החלק הלבן בלבד

750 גרם גזר

8-10 ערמונים לא קלויים ו4 ערמונים קלויים לקישוט

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל, כמון

יוגורט יווני ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה

חיתכו כרישה לפרוסות גדולות.

קלפו את הגזרים ופרסו לחתיכות קטנות-בינוניות.

בסיר רחב תוסיפו את השמן זית ולאחר כמה שניות כשהשמן מתחמם, תוסיפו את הכרישה ותמתינו עד לקבלת צבע שקוף-זהבהב.

קלפו את הערמונים הלא קלויים.

הוסיפו את הגזרים ואת הערמונים הלא קלויים לסיר.

הוסיפו מים בגובה שתי אצבעות והמשיכו להרתיח עד שהגזרים והערמונים יתרככו.

תוסיפו את המלח פלפל לפי הטעם ומעט כמון, ערבבו טוב טוב עד לקבלת מרקם רצוי.

במידה והמנה סמיכה מדי הוסיפו עוד מים.

הגישו עם כף יוגורט יווני וערמונים קלויים כציפוי עליון.