מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב

היין מחלחל לחיינו יותר ויותר בשנים האחרונות, ותופס מקום נכבד בעולם התרבותי שלנו. כדי ליהנות באמת מיין יש להתוודע אליו על ידי שתייה להנאה, אך אם נרצה להוסיף להנאה שלנו גם חוויה תרבותית יותר, רצוי צילום: יחסי ציבורשנרכוש קצת ידע חיוני אודות היצור הזה

 

ב-15 השנים האחרונות, יחד עם טרנד יין עולמי, הגיעה לארץ מהפכה ששינתה את פני מפת היין לאין ערוך. מספר היקבים גדל ואיתם גם שטחי כרמים חדשים, היקבים החלו לייצר יינות איכותיים יותר, נפתחו הרבה חנויות יין חדשות ובמרכולים מתרבים מדי יום ביומו מדפי בקבוקי היין. החוגים לטעימת והכרת היין וקורסים להכנת יין שוקקים באנשים ושמחת יינות מבעבעים נחגגת בברים של תל אביב.

 

בעולם כולו מתייחסים אל יין כאל מוצר תרבותי, וכמו כל מוצר תרבות אחר ניכרות השקעות גדולות בייצור מרכזים להדרכת הקהל שילמדו אותו מה זה יין, מאיפה הגיע ואיך להתנהג איתו. 'יקבי כרמל' הפנימו היטב את העניין ופתחו לפני למעלה משנתיים מרכז תרבות יין בזכרון יעקב שהפך לסיפור הצלחה.

 

מרכז תרבות היין

את מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב, מרכזות רותי בן ישראל, אוצרת יין (סומלייה), שלמדה באיטליה, ואיתה ולרי הכט, שלה ניסיון של למעלה מ-15 שנים בעולם היין והדרכתו. מרכז תרבות היין מציע סיור הכולל היסטוריה, מסורת, כרמים, מבנים, מרתפי היקב האותנטי וצוות מקצועי שעורך טעימות מקצועיות – חוויה כוללת שקשורה ליין וכל מה שסובב אותו. סמוך למרכז התרבות נמצאת מסעדת היקב, ששופצה ושוחזרה והוקם בה בר יין המאפשר גם טעימות מגוונות במחירים שווים לכל נפש. וכמו כן גם חנות יין גדולה ומקצועית שחוברה למבנה ההיסטורי.

 

סיור והיסטוריה במרתפי היקב

הסיור מיועד לקבוצות קטנות בלבד בתיאום מראש. לא יותר משלושה סיורים ביום, שמלמדים על ההיסטוריה ועל המהפכה שנעשתה ביקבי כרמל בשנים האחרונות. אפשר להתחיל אותו ב'ביסטרו דה כרמל', מסעדת היקב, שמהחלונות והמרפסות שלה, המשקיפים אל היקב, ניתן לראות את פריקת הענבים לבורות המיועדים לכך בימי הבציר ואת מתקני היקב. משם ממשיכים אל מבוך מרתפי היקב, שנבנה לפני למעלה מ-120 שנה. בחלק התחתון מרתף ארוך, אותנטי והיסטורי, בין קירות אבן מקושתות. במרתף, בין החביות, נמצא חדר טעימות מקסים. על המדפים אפשר למצוא מותגי כרמל של כל הזמנים.

 

המרכז שתוכנן בקפידה, עושה שימוש בחלל היקב ההיסטורי ומחוצה לו, תוך הצגת התרבות וההיסטוריה של עולם היין הישראלי למין ההתיישבות הראשונה בארץ ועד ימינו: ישן אל מול חדש, היסטוריה אל מול טכנולוגיה חדשנית, וחוויית יין ייחודית ומרגשת. במרתפי היקב גם חדרי טעימות מקצועיים, חנות יין ומסעדת 'ביסטרו דה כרמל', ואולם 'ג'יימס רוטשילד' להקרנת סרטים. לכל אורך הסיור ניתן לצפות בתמונות אותנטיות לאורך מסלול הסיור, כמו כן יכולים אורחי היקב לחזות בבקבוקי יין נדירים שיוצרו לפני עשרות שנים.

 

סדנה מקצועית ותפריט היין

בכל סיור נערכת מיני סדנה המתמקדת ביין עצמו. כמו כן ניתן לחוות במסעדה טעימות לבודדים במחיר 30 שקל. תפריט היין במסעדה מסביר פנים וידידותי גם לפחות מבינים שבינינו. היינות מסודרים לפי תכונותיהם: פירותיים וקלים, מרעננים וצעירים, מורכבים ואלגנטיים וכדו'. את ארוחת הבוקר במסעדה מומלץ לפתוח עם היינות הקלילים, מוסקטו או קריניאנו, יינות מתקתקים ומוגזים קלות, המכילים כ-5 אחוז אלכוהול, מענבי מוסקט וקריניאן, זני ענבים ותיקים ומוכרים בעולם ייצור היין.

 

הסיור הסטנדרטי יעלה למבקר 50 שקל, ואפשר לשדרג אותו עם סיור נרחב יותר וטעימת יינות ארוכה יותר. כל הסיורים והסדנאות מקצועיים ומלווים ביינות איכותיים וצוות מיומן.

 

איך מגיעים

הצוות המקצועי של מרכז תרבות היין שמח לארגן חוויה המותאמת אישית לכל אדם, המאפשרת לשלב סיור ביקב, סיור בכרם, הקרנת סרטים באולם ג'יימס רוטשילד, סדנת טעימות, ארוחה במסעדת 'ביסטרו דה כרמל' ואפשרויות רבגוניות נוספות.

 

הסיורים ביקב נערכים בתיאום מראש בלבד ובימים א'-ו'

יצירת קשר – מרכז תרבות היין – טל. 04-6391788

דוא"ל: wineculture@carmelwines.co.il


צילום: יחסי ציבור


{loadposition google02}