כרמי גולן – מותג בוטיק חדש של שמן זית בכבישה קרה

רעות ויאיר גולן, זוג נשוי וצעיר המגדל 5 ילדים, נטעו בשנת 2005 את ה"ילד" השישי שלהם: "כרמי גולן" – כרם זיתים. המשפחה התגייסה וביחד הם נטעו כ- 150 דונמים של שתילי עצי זית שגובהם לא יותר מ-20 ס"מצילום: הקליניקה

יאיר גולן, בעל הכרם ושמאי חקלאי במקצועו מספר שהשילוב בין החומר (העיסוק בתחום השמאות) לבין הרוח (הקמת הכרם וגידולו) מחבר אותו לאדמה ומחזיר אותו לפשטות. שמני הזית של כרמי גולן , הוא אומר, הם תוצר של החיבור הזה לאדמה ולפשטות.

 

הזוג גולן בחר במונח "כרם" לא בכדי: ראשית מסביר יאיר, בכרם הזיתים, ממש כמו בכרם גפנים, מגדלים את העצים תוך הפרדה בין הזנים השונים, המסיק של כל זן נעשה בזמן שונה בהתאם להבשלת הפרי והתוצר הסופי שמתקבל הוא שונה בטעמו, במרקמו ובארומה שלו. ורעות זוגתו מוסיפה ש"כרם" הוא המונח המקראי למטע זיתים – דבר שמהווה משמעות אף הוא.

 

כך, שש שנים בלבד לאחר נטיעת הכרם מותג כרמי גולן זכה בפרס מותג הבוטיק הטוב ביותר בתחרות שמן הזית הבינלאומית והנחשבת TERRAOLIVO 2011 . בתואר שמן הזית הטוב ביותר בישראל זכה שמן הזית מזן קורונייקי של כרמי גולן. הזכייה בשני התארים החשובים וזכייה נוספת במדליית זהב בתחרות "ראשון המסיק" של מועצת הזית שנערכה בדצמבר האחרון, ממקמות את כרמי גולן בשורה הראשונה של מגדלי הזיתים ויצרני שמן הזית בישראל.

 

כרמי גולן מציעים קולקציה של שמני זית מ-6 זנים שונים, ובהם:

שמן זית מזן קורונייקי: מקורו בכריתים שביוון. שמן זית זה מאוזן בטעמיו, משלב חריפות ומרירות במידה ובעל ארומה עשבונית חזקה. מתאים לתיבול סלטים, רטבים ואנטי-פסטי ומדגיש טעמים של בשר ודגים.

שמן זית מזן ארבקינה: מקורו בספרד. טעמו של השמן עדין ביותר ובעל ארומה נעימה. מתאים מאד לאפייה, לתיבול עדין ולטיגון.

שמן זית מזן ברנע: מקורו בישראל. טעמו חזק מאד ומיוחד, בעל ארומה דומיננטית ומתאים ביותר כתוספת לחומוס וכתיבול מודגש.

שמן זית מזן פיקואל: מקורו בספרד. טעמו מתקתק ובעל חריפות נעימה, ארומה פירותית ומרקם חמאתי.

שמן זית מזן לצינו: מקורו באיטליה. טעמו אגוזי ומיוחד, בעל ארומה ייחודית ונעימה. מרענן כל סלט ומתאים לרטבים מיוחדים.

שמן זית מזן קורטינה: מקורו בספרד. טעמו מריר וחריף ביותר, בעל ארומה פירותית חזקה, אהוב ביותר על שפים המשתמשים בו להדגשת טעמים.

 

משפחת גולן היא מהראשונים בתחום אשר עושה שימוש בתהליך הייצור בשיטות גידול קפדניות, חדשניות ומתקדמות השאובות מתחום גידול הענבים ליין ובכך, מספק מענה לצורך הגובר בשוק למוצרי שמן זית זניים הניחנים בטעמים מגוונים ואיכותיים במיוחד. גידול הזיתים בכרמי גולן נעשה בשיטה צפופה כמו זו בה גדלים כרמי גפנים. העצים צמודים זה לזה כגדר חיה והזיתים נמסקים מהם בעזרת מכונה חדשנית העולה על עצי הזית ומוסקת את הזיתים במהירות שיא של כ-40 טון ביום.

 

הזיתים של כרמי גולן מגיעים מהמסיק לבית הבד בפרק זמן קצר ביותר, זיתים שנמסקים בבוקר – בצהרים הם כבר שמן, דבר המוריד את רמת החומציות ומעלה את איכות השמן, שכן שמן זית כתית מעולה הוא בעל (עד) 0.8% רמת חומציות בעוד כל השמנים של כרמי גולן הם במקסימום 0.4 אחוז חומציות.

 

מאפיין נוסף וייחודי של כרמי גולן הוא בעובדה שהשמן הוא "ראשון המסיק" – שמן בתולי אשר לא עבר סינון או הצללה לאחר תהליך העצירה ומשום כך הוא גם משמר בתוכו משקעי פרי המעניקים לו את טעמו המשובח.

 

את שמני הזית של "כרמי גולן" ניתן להשיג ישירות מהמגדל דרך אתר "כרמי גולן" – https://www.carmeygolan.co.il בטלפון 054-5290695 וכן ברשת חנויות התבלינים "פרג" ובמעדניית "גיליס" בשרים.

 

שמני הזית של כרמי גולן, בעלי תו תקן של מועצת הזיתים הישראלית, כשרים בהשגחת רבנות רמת הגולן ובהשגחת בד"ץ מהדרין הרב אברהם רובין. השמנים מגיעים בפחים מעוצבים ונוחים לשימוש בארבעה גדלים שונים:

פח 750 מ"ל, במחיר של 48 שקל

פח 2 ליטר, במחיר של 100 שקל

פח 5 ליטר במחיר של 220 שקל

פח 18 ליטר, במחיר של 650 שקל

 

צילום: הקליניקה

 

{loadposition google02}