קצ'יו אה פפה

קצ'יו אה פפה היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, המקדשת את חומרי הגלם שבה – גבינות משובחות. המנה פשוטה להכנה, כוללת מעט מאוד מרכיבים וקוצרת מחמאות בשפע. לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית, יוצאת בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי, זוכה מאסטר שף, מסימיליאנו די מתאו שחושף את המתכון הביתי שלו להכנת המנה Cacio e pepe המבוסס על גבינות איטלקיות.

קצ'יו אה פפה צילום יחצ
קצ'יו אה פפה צילום יחצ

מצרכים

חבילת ספגטי 450 גרם

150 גרם פקורינו רומנו מגורר

100 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגורר

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס מים חמימים 40 צלזיוס

אופן ההכנה

מטגנים על מחבת על אש נמוכה במשך 4 דקות את הפלפל ושמים בצד (ממשיך להתבשל במחבת ללא אש).

שמים בבלנדר את המים החמים והגבינות ומערבבים עד שיופיעו גושי גבינה ונוצר קרם שמנת.

מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הפלפל לאידוי ( ללא אש).

מוסיפים את שמנת הגבינה שיצרנו, מערבבים היטב ומגישים.