שיפודי כרוב ברוטב טחינה

חברת אחוה מגישה לרגל יום העצמאות מתכון להכנת שיפודי כרוב ברוטב טחינה. השיפודים מגיעים בשני צבעים עם רוטב טחינה בסגנון אסיאתי, הנצלים על המנגל או בתנור.

שיפודי כרוב ברוטב טחינה צילום הדס ניצן
שיפודי כרוב ברוטב טחינה צילום הדס ניצן

מצרכים (ל-4 שיפודים)

1/2 כרוב אדום

1/2 כרוב לבן

1/4 כוס שמן זית

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של אחוה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 פיסת ג׳ינג׳ר (כ-1 ס״מ)

1 כף סילאן

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/4 לימון ליים סחוט למיץ

1 כוס מים קרים


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות (או מנגל).

חותכים את הכרוב  האדום והלבן לאורכו ולרוחבו לקבלת קוביות.

משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.

מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך  כ- 20 דקות עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.

מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה.

מניחים את השיפודים על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.