בורקיטס גבינות וחצילים

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים לחג השבועות, בחסות המותג KENWOOD. המתכונים יעלו במתחם מיוחד באתר ובדיגיטל פודי (טיק טוק, איסנטגרם ופייסבוק). מתכון להכנת בורקיטס גבינות וחצילים מתוך הפרויקט  מאת: רון יוחננוב

בורקיטס גבינות וחצילים צילום נמרוד סונדרס
בורקיטס גבינות וחצילים צילום נמרוד סונדרס

בצק

280 גרם קמח לבן

1מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%

200גרם חמאה קרה

חתוכה לקוביות

1כפית מלח דק

1חופן פטרוזיליה

אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים

2שיני שום קונפי
מילוי

200 גרם גבינת ריקוטה 5%

או גבינת שמנת

100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת

100 גרם גבינת פטה 16%

1 קורט מלח דק

1 קורט פלפל שחור טחון

1 ביצה L

1 חציל בינוני

4 שיני שום קונפי

1 חופן עירית קצוצה

הברשה וציפוי

1 ביצה L טרופה

2 כפות שומשום

אופן הכנה

מכינים בצק

מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המילוי

בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.

מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.

אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.