לרגל הקיץ מגישה חקלאי גרנות, מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל ומשווקת הפירות והירקות לרשתות המזון, מתכון להכנת מנה קלילה, המורכבת מאבוקדו טרי, דג לברק ושפע ירקות: בודהה בול.
מצרכים (להכנת 1-2 מנות)
חצי אבוקדו של "חקלאי גרנות" קלוף ופרוס
1 פילה דג לברק
100 גרם אטריות שעועית מושרות במים רותחים
2 כפות תירס גרעינים
2 צנוניות פרוסות דק
1 גזר פרוס דק בעזרת קולפן
1/8 כרוב סגול פרוס דק
חופן אדממה קלוף ומבושל
1 כף שמן זית
לרוטב
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי
4 כפות סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
למחבת חמה עם שמן זית מכניסים את פילה הדג עם העור כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים וממשיכים לטגן עד שהדג מוכן.
מפוררים את הדג לחתיכות גדולות.
בקערה מערבבים ג'ינג'ר טרי מגורד דק יחד עם 4 כפות סויה, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות רוטב צ'ילי, 3 כפות שמן זית ו-1/2 כפית שמן שומשום ושן שום כתושה.
מסדרים בקערה את כל המרכיבים זה לצד זה, מוזגים מעל את הרוטב ומגישים.