כרמל ברנדי 100 זכה במדליית כסף ב-Competition Wine & Spirit, התחרות הבינלאומית היוקרתית, המתקיימת מדי שנה בלונדון. ה- IWSC הינה אחת התחרויות החשובות בעולם בתחום היין והאלכוהול
כרמל ברנדי 100 הוא אחד מסוגי הברנדי האיכותי החדשניים של יקבי כרמל. המרכיב הצעיר ביותר בברנדי התיישן בחביות עץ במשך 8 שנים ומכיל גם רכיבים שהתיישנו במשך 25 שנים. הברנדי הופק בעיקר מענבי קולומבאר. מרביתו (75%) יוצר בזיקוק כפול (Pot Still) כמקובל באזור קוניאק והיתר זוקק בזיקוק רציף (Continuous Still).
הברנדי עבר התיישנות ארוכה במרתפי היקב ההיסטוריים בראשון לציון בחביות עץ אלון צרפתי ששימשו קודם לכן להתיישנות יינות פרימיום. החביות בהן התיישן הברנדי שימשו בעבר להתבגרות יינות האיכות של כרמל.
התוצאה היא ברנדי בגוון ענברי וניחוחות עשירים של וניל, שוקולד ופירות יבשים. ברנדי רך וקטיפתי עם סיומת עגולה וארוכה. כרמל ברנדי 100 הופץ תחילה בשנת 1982 לציון 100 שנה לייסוד היקב.
ליקבי כרמל שלושה סוגי ברנדי איכותיים, כרמל ברנדי 100, כרמל ברנדי 120 וברנדי רוגוב הנדיר. כל השלושה שונים זה מזה, ייחודיים ויחידים במינם, וממחישים את אמנות ייצור הברנדי האיכותית. את שלושתם, ועוד סוגי ברנדי נדירים של היקב, ניתן להשיג בחנות היקב שבמרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב.
העברת המוקד מברנדי 777 וברנדי אקסטרה פיין לשלושת הברנדי האחרונים משקפת את שינויי האיכות המאפיינים את היקב כיום.
יקבי כרמל זכו במספר מדליות זהב וכסף יוקרתיות עבור ברנדי ב-20 השנים האחרונות בתחרויות של IWSC.
התוצאה הטובה ביותר של ברנדי כרמל הייתה בשנת 1998, בה זכה כרמל ברנדי 100 בפרס הברנדי הטוב ביותר ברחבי העולם בתחרותIWSC . אחד הפרסים היוקרתיים ביותר שברנדי יכול לזכות.
מבקר היין החשוב ביותר בישראל, דניאל רוגוב ז"ל, כינה את ברנדי 120 של כרמל כברנדי הישראלי הטוב ביותר ששתה אי פעם.
צילום יחסי ציבור
{loadpositon google02}